Най-важната задача сега е да се подготви бюджетът за армията. Надявам се той да не бъде рязан, както се случваше преди моя мандат. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос какво наследство оставя в министерството на отбраната.

"Надявам се новият министър на отбраната да бъде човек, който ще продължи да развива процесите на модернизация и повишаване на бойните способности на нашата армия, да продължи политиката на увеличаване на доходите, да се придобиват жилища за нашите военнослужещи, да се подобрява социалният пакет", каза Каракачанов. На мен ще ми е лесно да давам оценки, допълни той.

Парламентът реши армията ни да е поне 43 000 души

Парламентът реши армията ни да е поне 43 000 души

Разходите за отбрана да са 2% от БВП според Програма 2032

Той увери, че армията ще продължи да бъде в сърцето му. Ще продължа да помагам с каквото мога за това да имаме боеспособна армия. Армия, с която да се гордеем, а не само да гледаме на парадите, заяви министър Каракачанов. На бъдещия министър той пожела да не забравя, че "Който не храни своята, храни чужда армия".

Каракачанов иска сериал за Раковски, уверен, че ще събере повече зрители от сапунки
Обновена

Каракачанов иска сериал за Раковски, уверен, че ще събере повече зрители от сапунки

Раковски не е бил надъхан революционер, а добър анализатор

Каракачанов заедно с началника на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов откриха барелеф на Георги Ст. Раковски в двора на Военна академия "Г. С. Раковски" по време на тържественото честване на 200-годишнината от рождението на великия революционер, възрожденец и патрон на Академията. С военен ритуал пред паметника на Раковски бяха поднесени венци и цветя.

На тържественото честване присъстваха още заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, представители на министерството на културата и други институции.