Лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов призова за ясна и твърда политика, с която да не се допуска нелегална миграция.

Трябва да се оказва съдействие и чисто човешко съчувствие на мигрантите, но трябва да има една ясна и твърда политика, с която да не се допуска нелегална миграция. Нелегалната миграция на практика създава проблеми със сигурността, престъпността и радикализиране на местните общества.

Това каза вицепремиерът и военен министър, така и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов на пресконференцията на партията във връзка с напрежението около миграционната политика на ЕС.

Каракачанов акцентира, че българската позиция по отношение на политиката на повечето страни от Европейския съюз по темата за нелегалната миграция е изключително ясна.

Според него трябва да се отделят необходимите средства от Европейския съюз, за да могат страни като Гърция, Испания, Италия и други страни да посрещнат предизвикателствата, защото нелегалните мигранти се стремят точно към тези държави.

Той е на мнение, че политиката за миграцията трябва да включва един по-хуманен начин, с който мигрантите да бъдат връщани със самолети в родните си места, а не да бъдат прекарвани през Турция, където плащат огромни мита, корупционни схеми и канали. "Това е политика, която започна да се преосмисля в самата Европа", отбеляза вицепремиерът.

Каракачанов изрази възхищение, че дебатът, който се проведе днес е много интересен, защото са обсъдени хуманните случаи.

Решение за бежанците? Стана още по-лошо!

Решение за бежанците? Стана още по-лошо!

Спасяването на Ангела Меркел никак не се получи...

Лидерът на ВМРО е на мнение, че по време на европейските избори след около година онези политическите формации, които са отстоявали своите позиции и са защитавали националните си интереси, да получат повече права и по-голямо разбиране, отколкото онези, които ни приспиваха с приспивни песнички и ни говореха за политическа коректност.

"Надявам се, че вследствие на тези избори Европа ще започне да води една последователна и нова политика, която да отговаря на желанията на националните общества на държавите-членки на Европейския съюз, а не да отговаря на идеологемите в главите на определени бюрократи или полици", призова той.

Италия подкрепи бежанците

Италия подкрепи бежанците

Масов протест в Рим

Каракачанов изтъкна, че благодарение на оградите по границите значително е намалял нелегалния мигрантски поток.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира, че в рамките на тази среща от вторник до четвъртък ще бъдат проведени разговори и срещи с министъра на вътрешните работи, министъра на транспорта, министъра на образованието, министъра на околната среда и водите и министъра на Българското европредседателство по темата за миграцията, политика на България по отношение на миграцията и формиране на обща позиция на групата на европейските консерватори и реформисти.

Европейски лидери обсъждат център за бежанци в Европа, но извън страните от ЕС

Европейски лидери обсъждат център за бежанци в Европа, но извън страните от ЕС

В страна, която не е в списъка на предпочитаните дестинации на мигрантите или на трафикантите, коментира датският премиер

Джамбазки изрази надежда, че в рамките на тези дни се очаква да бъдат избистрени българските позиции по двете най-важни теми: националната ни позиция по темата за нелегална миграция и пакета Макрон и предстоящото му гласуване. Останалите теми, които се очаква да бъдат дискутирани, са свързани с бъдещето на ЕС и изграждане на позиции затова как да бъде променен съюза.

Зам.-председателят на ВМРО видя две зараждащи се леви противоборства в Европейския съюз - ляволибералното и мултикултурното оглавяване от френския президент Макрон, който олицетворява всички политики, които разделят Европа.

От друга страна се очаква да бъдат обсъдени и теми като политиката, която води партията "Право и справедливост" в Полша.

Съпредседателят на групата Европейските консерватори и реформатори в Европейския парламент Решард Легутко посочи, че е изключително радостен от факта, че е в София и че има привилегията да участва на пресконференцията. Легутко изтъкна, че ще окаже най-голяма защита и подкрепа по отношение на българските национални интереси.

В Австрия с нов спорен план за социалните помощи за чужденци и бежанци

В Австрия с нов спорен план за социалните помощи за чужденци и бежанци

Свободата на установяване е свободата да се работи в цяла Европа

"Намираме се в края на Българското председателство на Съвета на ЕС и темата за миграцията заслужава своята дискусия. Трябва да помним, че в Европа има много разделителни линии между изтока и запада, което става все по-видимо", констатира той и допълни, че разделението е налице.

Според него разделението не е предимно географско, тъй като се забелязва провал в Европейския съюз. По думите на Легутко повече държави следват се политиките на най-силните държави в Европа по отношение на мигрантския въпрос.

"Ние трябва да се държим едни към друг и да бъдем единни", призова той.

От своя страна съпредседателят на групата на консерваторите Саид Камал благодари за посрещането и за организираната пресконференция. Според него трябва да знаем гледната точка на всяка една делегация. По думите на Камал трябва да се предложи една нова алтернатива, защото в Брюксел се оформя консенсус, който е на мнение, че върви политическа интеграция.

Това е политика, с която не всички са съгласни. Поради тази причина има други политики, които се прокарват и лобират, визирайки темата за международната търговия, свободата, бежанци и незаконни мигранти.

Евросъюзът дал убежище на половин милион бежанци през 2017 г.

Евросъюзът дал убежище на половин милион бежанци през 2017 г.

60% от удовлетворените молби са в Германия

"В момента политиките се променят и вече се говори по-скоро затова как хората да бъдат задържани до родните си страни. Как може тази политика да бъде по-твърда и по-подпомагаща", акцентира Камал.

Той даде пример с това, че в Англия има най-различни хора и той би бил много радостен, ако отношенията между хората се поддържат такива, каквито са, защото всички имат общи интереси.