ВМРО скочиха срещу изказване на депутата от ДПС Йордан Цонев, че се възползват и етнизират вчерашното убийство на българин в Кюстендил.

ДПС са тези, които от началото на прехода затвърждават модела на циганските гета, за да се възползват електорално от този порочен модел, контрира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и добави, че именно ДПС са превърнали българските цигани в заложници на своята партия, за да се възползват от гласовете им.

Според Каракачанов ДПС насърчават усещането за безнаказаност на престъпниците в циганските кланове и това е довело до високата престъпност в циганските гета.

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

"Интеграцията на ромите" - милиони левове на вятъра според вицепремиера

В подкрепа на позицията си от ВМРО напомнят престъпленията във Войводиново, Русе и Кюстендил, все извършени от млади цигани.

"Кой възпита манталитет на безнаказаност в съзнанието на тези убийци? Не го ли възпитаха тези, които им обещаваха ток без пари за сметка на всички останали граждани?", пита риторично Каракачанов.

ДПС се изгради като комбинация между деспотичен ориенталски пашалък и "розов" европейски либерализъм, заяви още той и допълни, че тази ориенталско-либерална комбинация продължава да прехвърля проблема от болната глава на здравата.

Каракачанов: Гетата не се търпят
Обновена

Каракачанов: Гетата не се търпят

Тотално обвързване на социални помощи с труд и образование

Според него именно ДПС "заедно с цялата кохорта от уж правозащитни организации като Българския хелзинкски комитет" са преките виновници за проблема с циганите у нас и за етническото напрежение.

Казвал съм го, ще го кажа отново - държавата започва да се руши тогава, когато изчезне чувството за справедливост, категоричен е Каракачанов.

Каракачанов предложил концепцията за ромите, когато му преляла чашата

Каракачанов предложил концепцията за ромите, когато му преляла чашата

Тя не била свързана с изборите