Лобирам за едно- за българската армия и нейните бойни способности. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов в отговор на въпрос на News.bg за срещите на заместникът му Атанас Запрянов, който е в Швеция, където има разговори и със SAAB.

Шведската компания е кандидат да ни достави изтребители Грипен. Това, което е добре за армията, е добре и за България, убеден е министърът. Няма никакъв лобизъм, отсече Каракачанов. Нямало как да се приеме поканата на една компания, а да се откаже на друга.

Атанас Запрянов: Всички кандидати за доставка на изтребители са фаворити

Атанас Запрянов: Всички кандидати за доставка на изтребители са фаворити

Военна делегация заминава за Швеция да уточнява офертата за нов изтребител

Лобизъм би бил подборът на компании, според него. Аз съм лобирал и ще лобирам за това българската армия и въоръжените ни сили да получат най-доброто възможно решение, смята Каракачанов.

Той нямал идеологически скрупули или предпочитания. Който отговори на изискванията, заложени в проекта и даде най-добра оферта за изтребители, той ще спечели.

В понеделник 12.00 часа е срокът за подаване на оферти. До средата на декември би трябвало да е ясен победителя, но военният министър се надява да има и подобрени оферти.

Плевнелиев разкритикува бавната модернизация на армията

Плевнелиев разкритикува бавната модернизация на армията

Руското влияние в България пречи да се надграждат отбранителните способности

Парламентът трябва да работи. Това коментира военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в НС за оттеглянето на Закона за местното самоуправление в името на кворума днес. Съвносител е заместникът му в партията Искрен Веселинов.

Оттеглянето от дневния ред на проекта днес, не означавало оттеглянето му изобщо. Трябва да има диалог, не извиване на ръце, смята Каракачанов. Стига сме си играли на управляващи и опозиция, от това страдат обикновените хора, подчерта той.

Това, което е добре за България, трябва да се подкрепя от всички, заяви още военният министър. Трябвало да се търси консенсус. Той обаче не знае дали е имало извиване на ръце и пазарлъци с ДПС.

ДПС спаси работата на Народното събрание
Обновена

ДПС спаси работата на Народното събрание

135 депутати се регистрираха