"Службата в армията не е само дълг, а нещо много по-голямо. На вашите плещи пада отговорността за съществуването, просперитета, свободата и независимостта на българската нация и българската държава", каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в приветствието си към курсантите от "Випуск 2017" на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" във Варна.

Той съобщи, че Съветът по отбрана е одобрил и предстои в Министерския съвет да бъде внесен проект за инвестиционен разход за модернизация на фрегатите на стойност 90 милиона лева.

Борисов обсъжда отбранителната индустрия с президента Макрон
Обновена

Борисов обсъжда отбранителната индустрия с президента Макрон

Не случайно срещата е във Варна, където е и корабостроителницата, заяви премиерът

Каракачанов подчерта, че основен приоритет в работата на ръководството остава личният състав - повишаването на заплащането и подобряването на условията на работа и обучение. В следващите месеци ще се водят активни разговори, за да се постигне по-добро заплащане за военнослужещите, като наред с увеличението на бюджета, ще се търсят и собствени приходи, посочи министър Каракачанов. 

"Ученията показаха, че въпреки недостатъчното средства, с които армията разполага, нашите офицери и войници носят службата с достойнство", посочи министърът на отбраната. "Наблюдавайки на ученията нашите военнослужещи, в сравнение с тези от съюзниците ни от други страни, които са по-добре заплатени, по-добре оборудвани, с по-модерно въоръжение, нашите категорично са много по-добри", подчерта той.