Бившият военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов остро реагира с позиция на развитието от последните дни с внасянето на предложението за диалога със Скопие на Френското председателство. В позицията, наречена от пресцентъра на партията "кратък урок по история", Каракакачанов реагира в по-голяма степен на изказването на премиера Кирил Петков и лидера на "Да, България" Христо Иванов, отколкото на самото френско предложение.

Още за френското предложение за вдигане на ветото за Скопие

Още за френското предложение за вдигане на ветото за Скопие

РСМ трябва да приеме План

Каракачанов призовава Кирил Петков да чете историята и най-вече да прочете, че ВМРО го има като формация вече 129 години.

Каракачанов настоява, че от пускането на нереформирана Македония по европейския път най-големият печеливш ще са историческите създатели на Македония в този неин вид - Москва и Белград. Но чиновниците и назначените политици не усещат тези неща, те искат просто да отбележат точки.

Мнението на войводата е, че този съюз (ЕС, бел.ред.) упражнява унизителен и възмутителен натиск срещу една страна член. "И всичко, което тези чиновници ще постигнат, е да отвратят българите от себе си. А самият ЕС, ако продължава така, утре на практика няма да съществува в днешния си вид. Което всъщност е и визията на Макрон, за която просто Киро и просто Христо може би даже не са чули. Защото те не чуват, те настояват, че всичко знаят и умеят.

Каракачанов заявява, обръщайки се към премиера Кирил Петков, че ВМРО ще продължи да съществува, докато българското в Македония е заплашено. А в момента всичко българско в Македония е в опасност.

"Затова ВМРО ще е тук. И заради въпроса за Македония, и заради измислените евроценности за безполово съществуване, и заради етническата престъпност на гетата, и заради постоянната загуба на суверенитет и достойнство."

Христо Иванов: Национално предателство ще е да хвърлим френското предложение в коша

Христо Иванов: Национално предателство ще е да хвърлим френското предложение в коша

Предложението адресира и отговаря на всички наши притеснения