Трудещите се нуждаят от синдикална организация като Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), която може да отговори на нуждите на бъдещето.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на тържественото отбелязване на 30-ата годишнина от създаването на КНСБ.

Пламен Димитров: Мисията на КНСБ - да защитава работещите българи

Пламен Димитров: Мисията на КНСБ - да защитава работещите българи

Конфедерацията през годините става пример за демократична трансформация на старите структури

Председателят на Народното събрание подчерта активната дейност на КНСБ през изминалите три десетилетия и посочи, че в сложните години на прехода тя е била както ключов партньор в социалните реформи, така и сериозен опонент на управляващите.

България е член на Европейския съюз и нашето законодателство беше усъвършенствано и с помощта на експертите от КНСБ, които не спират да бъдат търсени и от партньорите си в Тристранния съвет, отбеляза Караянчева.

Тя добави, че автоматизацията и роботизацията навлизат в нашия бит, характерът на наемния труд се променя, като много традиционни професии изчезват, а други се създават.

Караянчева отчете взаимодействието между законодателната институция и представители на синдиката по трудови и социални теми. Ние високо ценим експертите на КНСБ, техния професионализъм и разчитаме на компетентното им мнение по редица въпроси, добави председателят на парламента.

Нека институциите и обществото заедно със синдикатите вървим ръка за ръка за просперитета на България и за един по-добър живот на българските граждани, завърши тя.

По повод 30-годишнината на КНСБ председателят на Народното събрание получи и юбилеен плакет на организацията.

Силен съюзник за постигане на национални цели вижда Радев в КНСБ

Силен съюзник за постигане на национални цели вижда Радев в КНСБ

Каквото и да правим най-важното остават хората, заяви президентът на честването

На събитието присъстваха още заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов, народни представители, министър-председателят на Република България Бойко Борисов, президентът на Република България Румен Радев, министри, евродепутатите Петър Витанов и Радан Кънев, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, експерти, общественици и др.