Много силен съюзник в лицето на КНСБ за постигането на важната национална цел - развитието на човешкия капитал на хората, вижда президентът Румен Радев. Приветствията си той отправи по време на честването на 30-годишнината от основаването на КНСБ.

"Това е залог за нашите бъдещи успехи. Каквото и да правим най-важното остават хората, за да имаме най-сетне пречупен отрицателен демографски темп, за да имаме квалифицирана и ефективна работна ръка и перспектива за бъдещето", настоя Румен Радев.

По думите му трябва да се направи верния за България баланс между инвестиции в инфраструктура и инвестиции в хора. За президента хората трябва да бъдат абсолютен приоритет, за което поздравява работата на синдикалната оргазниация.

Радев поздрави КНСБ за тяхната проактивна позиция по отношение на Зелената сделка, която неминуемо щяла да доведе до дълбока трансформация на икономическите и социалните проблеми в европейските страни.

"Тук трябва да имаме ясни позиции и рационални действия", призова той.

Не влизаме в чакалнята на Еврозоната без консенсус, категоричен Борисов

Не влизаме в чакалнята на Еврозоната без консенсус, категоричен Борисов

Нямало държава с евро, която да е станала по-зле

По време на 30-тия рожден ден на синдикалната организация, държавният глава посочи, че чул миналото, предстоящото, проблемите и перспективите пред КНСБ. КНСБ продължава да отстоява напълно социалните права на работещите. Днес КНСБ е важен и значим партньор в социално-икономическия живот на страната, изповядва фундаменталните принципи на традиционния синдикализъм - солидарност и независимост. КНСБ се превърна се в премиер за експертност и откритост на диалозите с изпълнителната власт и работодателите, изтъкна държавният глава.

Авторитетът на КНСБ се дължи на неговите членове и на смелостта на ръководството да отстоява ясната цел - да търси истината и причината за проблемите в нашето общество, похвали президентът мисията на синдикалната организация.

"Защитата на правата на трудещите се нуждае от активни дейности във всяка епоха и във всеки социален и икономически проблем", подчерта Радев.

За него КНСБ не е просто социална, а мъдра, национална и отговорна организация.

Борисов и Радев си стиснаха ръцете на рождения ден на КНСБ

Борисов и Радев си стиснаха ръцете на рождения ден на КНСБ

Въпреки обтегнатите отношения между двамата

Той поздрави синдикалните членове за борбата, която водят с бедността и за преодоляване на растящите неравенства, защото това е фундаментален проблем за нашето общество.

Радев пожела на КНСБ да продължават да стоят на висотата на очакванията на хората, да защитават и занапред гордо авторитета си и заедно с другите социални партньори да направят една по-справедлива и по-добра България, в която нашите деца да останат да учат и да работят.