Генът на синдикатите е толкова устойчив, защото не е заложен в политическата идентификация, а в обществените интереси на синдикалните членове. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на тържественото събрание по случай рождения ден на ферерацията.

Мисията на КНСБ винаги е била и ще бъде да представлява и да защитава интересите на работещите българи, каза шефът на КНСБ в словото си.

Силен съюзник за постигане на национални цели вижда Радев в КНСБ

Силен съюзник за постигане на национални цели вижда Радев в КНСБ

Каквото и да правим най-важното остават хората, заяви президентът на честването

Конфедерацията през годините става пример за демократична трансформация на старите структури в цяла Източна Европа, похвали се Пламен Димитров.

Няколкото ключови характеристики на организацията са, според него, са експертност, прагматизъм и принос за решаване на кризи.

Ценностите на КНСБ са свобода, справедливост и солидарност. Това, което е КНСБ в момента е незаобиколим фактор в обществено-политическото пространство и живот.

През годините КНСБ успя да свърши няколко много важни неща - необходимите промени за модернизиране на трудовото законодателство, безопасността и здравето на работа, реформата в пенсионната система и други.

За две неща са били допуснати грешки, призна той. Това са здравната реформа и социалното измерение на икономическите реформи, които да бъдат справедливи. Колективното договоряне има какво още да получи от развитието си, посочи Пламен Димитров. Доходите остават приоритет на КНСБ занапред.

Не влизаме в чакалнята на Еврозоната без консенсус, категоричен Борисов

Не влизаме в чакалнята на Еврозоната без консенсус, категоричен Борисов

Нямало държава с евро, която да е станала по-зле

"Там, където има синдикати, там където има колективни трудови договори доходите са с 14% по-високи", каза още президентът на КНСБ.

Той очаква от законодателната власт и Министерския съвет да помогнат за гарантиране правото на сдружаване в синдикалните организации.

Припомняме, че на церемонията изказвания направиха президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов и други.