Председателят на парламента Цвета Караянчева наставлява президента и защитава Цветанов. Относно изявленията на Румен Радев и тези в лекцията му пред студенти в УНСС и призива му за изсветляване на процесите в държавата Караянчева обясни, че "президентът е институция и трябва да говори, да показва проблемите, но не по този начин, по който го прави."

"Трябва да чува и обратното мнение. Разбирам, че е военен, но не бива да реагира първосигнално и да напада личностно човек, който се е опитал да го критикува. Мисля, че това което той направи и личностно нападна г-н Цветанов, не му прави чест. Така не се прави", коментира пред БНР Караянчева.

Във връзка с предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати и ваканции, ако надлежно е входирано в деловодството на Народното събрание, ще бъде разпределено по надлежния ред и всеки ще има възможност да огласи своята позиция на комисия и в пленарната зала.

Цветанов се обявява против внушенията като елементарен подход

Цветанов се обявява против внушенията като елементарен подход

Икономическият растеж и рекордният БВП ни дава възможност да отделяме повече средства за различните сфери, допълва той

Относно критиките за некачествено законодателство на сегашния парламент Цвета Караянчева отчете и че "законодателството, което сега се прави, е по-качествено от правеното през годините назад, а парламентът е една от прозрачните институции".

Във връзка с апела на държавния глава за повече светлина в държавата и "да се включат прожекторите", Караянчева допълни, че "нямаме драма в това. Аз не знам къде още трябва да се включат прожекторите в парламента. Всичко е отворено. Всичко е пред погледа на гражданите. Нека президентът да каже да спрем ли санирането, да спрем ли магистралите."

Нинова обяви: ГЕРБ ги тресе страх от авторитета на Румен Радев

Нинова обяви: ГЕРБ ги тресе страх от авторитета на Румен Радев

ГЕРБ не приемали, че има институция, която не им е послушна