"Много е лесно да се държиш безотговорно и да разделяш. Когато един политик не може да предложи алтернатива, залита в полето на личните нападки. Да правиш внушения е много елементарен подход. Отговорният политик си служи с факти", заяви Цветан Цветанов пред над 140 жени ГЕРБ.

"По време на КСНС Румен Радев не успя да даде разумно обяснение защо назначеният от него служебен кабинет побърза да завърши процедурата по избор на нови бойни самолети. Попитах и защо е допуснал служебното правителство да подпише толкова неизгодни за нас дългосрочни договори в сферата на отбраната, а той прехвърли отговорността на тогавашния министър. Този министър сега е негов съветник", коментира Цветанов.

Той обясни, че в становището, с което КСНС е трябвало да излезе след края на заседанието, никъде не е фигурирала позицията на страните-членки на ЕС за химическите атаки в Сирия, Резолюцията на ООН от 2013 г., позицията на Могерини за тези атаки, позицията на НАТО, която гласеше, че информацията на САЩ, Великобритания и Франция е напълно достатъчна, за да се направи прецизно унищожаване на точки, в които се изработват химически оръжия. "В това становище по-скоро имаше припокриване с позицията на Русия", добави Цветанов.

Президентството опровергава твърденията на Цветанов

Президентството опровергава твърденията на Цветанов

Администрацията на Радев публикува предложената на КСНС позиция

Според Цветанов БСП са изкривили дебата по много теми, като за пореден път са се заиграли със страховете на хората. "Примерите са много - провалът на европредседателството, рухналата ограда по границата с Турция, отделянето на Кърджали от България, злоупотребите в санирането и Истанбулската конвенция", допълни той 

"Икономическият растеж и рекордният БВП ни дава възможност да отделяме повече средства за различните сфери - отбрана, образование, пътна инфраструктура и др. Това е нашата философия, това е философията на десните системни партии - да се харчи толкова, колко си изкарал. Всеки друг подход носи рискове от кризи"", подчерта Цветанов и допълни, че е изключително радостен, че в момента се работи активно по реализирането на ключовите за региона АМ "Хемус" и пътят Ботевград-Видин.

Румен Радев да не стои разкрачен между Русия и ЕС, настоя Плевнелиев

Румен Радев да не стои разкрачен между Русия и ЕС, настоя Плевнелиев

"Ако реши да върви на изток, трябва да се определи"

Припомняме, напрежението между Радев и Цветанов отново започна да се покачва след вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност. Според Цветан Цветанов в предложената от президентската институция позиция на заседанието на КСНС е имало призив за излизане на България от ЕС и НАТО. Тази сутрин размяната на реплики продължи, като от президентството опровергаха думите на Цветанов като манипулативни.

Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Такава констатация направи държавният глава Румен Радев в коментара си след поредния скандал и размяна на реплики със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Държавният глава посочи, че неслучайно настоява за по-добро образование.

Румен Радев намекна, че Цветанов не чете добре

Румен Радев намекна, че Цветанов не чете добре

Държавният глава посочи, че неслучайно настоява за по-добро образование