Червените внесоха в НС предложението си за намаляване на депутатските заплати. Още вчера левицата се закани да предприеме тази мярка. Намаляваме заплатите на депутатите от сегашните 3 540 лева на 2976 лева, обяви пред медиите Корнелия Нинова.

С толкова е завършил предишният парламента като възнаграждение на законотворците и затова столетницата взема тази сума като базова. Правим тази заплата фиксирана сума, поясни соцводачът. Депутатското възнаграждение няма да расте, според идеята на левицата. Сега заплатата на родните законодатели се увеличава автоматично с ръста на средната заплата в страната.

Нинова настоя да се отнемат привилегиите на депутатите

Нинова настоя да се отнемат привилегиите на депутатите

Критикува, че се прави политика на парче, закони на парче и се гарантира на народа живот на парче

Нинова иска замразяване на заплатите на депутатите до края на парламента. Тази мярка ще се отрази и на още 19 структури в държавата. Знаем, че ще има съпротива, поясни тя. Нинова дори очаква червените да бъдат изкарани по-черни и от дявола. Но от БСП са готови за всеки упрек.

Кой друг в страната освен политическия и административен елит получава на тримесечие автоматично увеличение на заплатата си, недоволна е Корнелия Нинова. Става въпрос за справедливост, изтъкна тя. Червените орязват и почивките на депутатите. Идеята е да почиват на официални празници като всички граждани. Сега НС почива близо 75-80 дни в годината.

Гърневски разсмива Нинова

Гърневски разсмива Нинова

Ядосва се на левицата за вчерашния цирк с протестиращите