Председателят на парламента Цвета Караянчева направи първа стъпка за достъпа на медиите до депутатите в парламента. Отворен бе коридор, а медиите ще имат достъп и до помещение с дивани до конферентната зала. В пространството с диваните обаче към момента никой не ходи.

До месец медиите ще могат да комуникират в бюфета с народните представители. Достъпът до кулоарите и стаите на законотворците обаче остава забранен.

Аргументът на председателя на НС Цвета Караянчева е, че няма място в бившия партиен дом, където се е помещавал ЦК на БКП. Освен това трябвало да се реши и въпросът с помещенията за ЦИК, която също се помещава в сградата на парламента. Това е първа стъпка, подчерта Караянчева. Ще ви направим баджове, за да се отличавате, обясни тя на медиите.

Припомняме, над 200 журналисти се подписаха под петиция с искане да им бъде възстановен достъпът до депутатите и да могат да задават въпроси. Петицията беше входирана до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Това е втора подписка до парламентарния шеф. Медиите вече внесоха подписка срещу новите условия, при които са принудени да работят.

Журналисти искат достъп до депутатите в новата сграда на НС

Журналисти искат достъп до депутатите в новата сграда на НС

Те инициират втора подписка до Цвета Караянчева