Над 150 автомобила потеглиха от Благоевград на протестно шествие срещу високите цени на горивата и лошото им качество.

То премина по централните булеварди и излезе на международния път Е-79, който е блокиран след тунел "Железница", съобщава БНР.

Протестът не е само срещу скъпите горива, а и срещу повишаването на данъците на колите, застраховката "Гражданска отговорност", електроенергията и водата

Борисов разпореди да не се гласува засега Кодекса за застраховането

Борисов разпореди да не се гласува засега Кодекса за застраховането

Промените да бъдат подложени на широк обществен дебат

Организаторите от Съюза на българските транспортни работници обявиха, че се подготвя по-голям протест в София. Някои шофьори недоумяваха защо колите с газови уредби също трябва да плащат по-висок данък, тъй като отделят значително по-малко емисии.

Междувременно в Ямбол и Сливен десетки шофьори се включиха в протестното шествие срещу цените на горивата. Над 100 автомобила с развети трибагреници, черни знамена и надути клаксони преминаха по ямболските улици. Протестиращите за кратко блокираха движението по пътя Ямбол-Сливен.

Те подкрепиха искането на майките на деца с увреждания, вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка.

Протестно автошествие се проведе и в Пазарджик срещу високите цени на горивата. В началото за кратко беше спряно движението към магистрала "Тракия", на разклона за село Драгор. Нови протести се планират и за следващата седмица

В събота такива протести имаше в Добрич, Стара Загора и Монтана.

Протести в Добрич и Стара Загора: Не на високите цени на горивата

Протести в Добрич и Стара Загора: Не на високите цени на горивата

Според тях нямало реална причина за повишаването на цените