Няма опасност от война в България. Това заяви пред БиТиВи Кирил Петков. И Европа не е очаквала война, по думите му. Никой не очакваше хиляди хора под обстрел, каза премиерът.

Опасно е, когато един министър говори със собствен глас, коментира той оставката на Стефан Янев. За Петков било новина, че Янев ще прави партия. Всеки един министър трябва да е министър на България, заяви министър-председателят. Той отчете като грешка назначаването на Стефан Янев за военен министър. Тодор Тагарев ще е съветник на Кирил Петков, стана ясно още от думите му.

Премиерът призна, че той е поканил на днешния разговор руския посланик Елеонора Митрофанова. Петков я помоли тя да изгони от посолството шпионите, на което получил обещание, че посолството ще спре с провокациите.

От Външно искат извинение от Митрофанова за "евроатлантически подлоги"

От Външно искат извинение от Митрофанова за "евроатлантически подлоги"

Връчена е нота на руското посолство

Рискове за страната от последиците от войната в Украйна обаче има, особено свързани с атомните централи в Украйна, по думите му. Трябва да сме готови за всичко, подчерта Петков, но успокои българските граждани, уверявайки, че едва ли ще се стигне до най-лошото. Още утре той свиква специален щаб, който да реагира при криза.

От думите му стана ясно, че на всичките ни КПП-та ще бъдат разположени фургони, които да обслужват украинските бежанци.

Енергийната криза се задълбочава заради войната, според Кирил Петков. Прави се план да имаме пшеница до следващата година. В резерва има гориво за три месеца. 

Премиерът похвали Володимир Зеленски за куража и мъжеството. Осем камиона с медикаменти и хуманитарна помощ пътуват към Украйна. До момента България не е изпращала боеприпаси за Украйна, изтъкна Кирил Петков. Нашата подкрепа трябва да е много внимателна, по думите му.

Изпращаме хуманитарна и военно-логистична помощ на Украйна
Обновена

Изпращаме хуманитарна и военно-логистична помощ на Украйна

Iтраната ни се присъединява към групата на 25-те страни донори от ЕС и НАТО

За инцидента на Шипка той каза: "Показахме, че никой не може да ни спре". Премиерът отправи критики към ръководството на НСО за организацията на събитието на Шипка и призова президентът Румен Радев да анализира действията на подчинената му структура.

Всеки ден, в който България се събужда с този главен прокурор, имам усещането, че изоставаме с един ден от това, което искаме да направим, сподели още Кирил Петков.

Той поиска прошка от народа, че нещата не се случват с нужното темпо и увери, че работи в интерес на българския народ.

Първата рокада в правителството Петков е факт

Първата рокада в правителството Петков е факт

Утре ще има извънредно заседание на Народното събрание