•Факт: София ще се управлява от 38-членно мнозинство
Софиянски предложи ликвидирането на “Софийски имоти”•

Кисьов Владимир Кисьов беше избран за председател на Столичния общински съвет с гласовете на 41 от общинските съветници. 19 подкрепиха кандидата на БСП Мичо Райковски.

Ще се опитам да бъда гарант на записаното в днешното споразумение, че Общинският съвет ще работи в интерес на хората, заяви Кисьов. По думите му, в работата на общинския съвет ще има повече прозрачност. Той обеща и повече сигурност за гражданите след създаването на необходимата нормативна уредба.

По-рано кметът Стефан Софиянски отново потвърди ангажимента за назначаването на заместник-кмет по сигурността.

Той представи новите си заместници. Постовете си запазват Иван Гечев и доктор Лилия Радева, които отговарят съответно за строителството и здравеопазването. Заместник-кмет по финансите става Минко Герджиков. Велизар Стоилов ще работи в областта на транспорта, а ресорът на Богдан Стефанов е образованието и културата. Милор Михайлов, бивш кмет на Банкя, ще е заместник в областта на екологията.

Софиянски съобщи, че ще се формира нова структура в СОС, която ще решава въпросите на евроинтеграцията.

Засега не е ясно дали на днешното заседание на СОС ще бъдат гласувани нови районни кметове. Владимир Кисьов беше категоричен, че няма уговорки между СДС и ССД за назначаване на сини кметове. Районите в столицата са 24 и ние вече сме готови с 24 кандидатури, подчерта той.

Очаква се днес да бъдат формирани две временни комисии, които да извършат проверки съответно на концесиите за водата и чистотата и на общинските предприятия със стопанска дейност.

Стефан Софиянски определи като глупаво предложението на съветници от НДСВ да се приватизира Общинска банка.