Кметът на село Бата Георги Георгиев не е с повдигани обвинения, а срещу него има едно, а не две досъдебни производство. Позицията на кмета на Бата Георги Георгиев разпространяват от пресцентъра на ГЕРБ по повод обявеното от служебния вътрешен министър на брифинга с отчета на МВР за извършеното по противодействие на купуването на гласове по време на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Единството по думите на Георгиев досъдебно производство срещу него е свързано с изборите на четвърти април, а не с тези на 11-ти юли, заради които бях задържан. Той няма е наложена мярка "подписка", както твърди Бойко Рашков.

Георгиев посочва още, че е бил задържан на 8 юли, без да има повдигнати обвинения и е престоял в ареста часове наред, без да получи каквото и да е обяснение защо е там.

За досъдебното производство за изборите за 4-ти юли: "Обвинението срещу мен, свързано с изборите на четвърти април, се позовава на свидетелски показания, които са снети в състояние на стрес и чрез заплахи, липсва обективност по случая."

Георги Георгиев подчерта, че заповедта за задържането му е била отхвърлена от Районен съд-Бургас на първа инстанция.

Борисов: ГЕРБ започва дела, за да помага на тероризираните от режима на Радев и Рашков

Борисов: ГЕРБ започва дела, за да помага на тероризираните от режима на Радев и Рашков

ГЕРБ няма да гласува актуализация на бюджета...

Кметът коментира още: "Ще ми се да кажа, че съм изненадан от днешните твърдения на Бойко Рашков, но за съжаление ръководеното от него министерство продължава да нагнетява напрежение и да манипулира общественото мнение." Георгиев вече не очаква извинение от вътрешния министър, но той поне да спре на разпространява неверни твърдения по негов адрес.

ГЕРБ искат Рашков за шеф на МВР, за да могат да атакуват като опозиция

ГЕРБ искат Рашков за шеф на МВР, за да могат да атакуват като опозиция

Внесли са предложение за временна комисия, която да разследва безобразията на Рашков