Оптимизират циганската стратегия на Красимир Каракачанов. Това стана ясно след заседанието на коалиционния съвет в МС.

Над 40 000 деца са върнати в училище. Някои текстове щели да се коригират. След това и коалицията щяла да се произнесе. Запознал коалиционните партньори с концепцията си. Още преди да я оповести публично тя е била раздадена на министрите да се запознаят с нея.

Очаквам от тях, най-вече от ресорните - образование, социална политика , вътрешни работи, конкретни предложения по тезите, които са изложени, обясни Красимир Каракачанов.

След това те ще бъдат обсъдени на коалиционен съвет. Това е идея за политическа държавна програма, която да води до реални резултати, подчерта лидерът на ВМРО.

Досегашната практика в ромската интеграция показвала, че резултатът е негативен, по думите му. А интеграция можело да има с образование и труд, е мнението на вицепремиера.

Малолетните майки през 2013 са 834, а 2017 са 3200, недоволен е той. Според него трябва да има кръгла маса по темата.

Каракачанов скочи срещу ориенталския либерализъм на ДПС

Каракачанов скочи срещу ориенталския либерализъм на ДПС

Насърчавали усещането за безнаказаност сред циганите

Припомняме, че изказването на Каракачанов по повод предложената концепция за интеграция на ромите, предизвика противоречиви реакции в парламента.

Той категорично отрече концепцията му да е свързана с предстоящите избори. Той обясни, че се е решил на подобна стъпка след побоя на командос във Войводиново.

Според него проблемът с ромите и гетата става все по-сериозен и скоро ще ескалира. По думи на Каракачанов за 25 години процентът на несоциализираните представители на ромите се е увеличил многократно.

Дончев иска нов обществен договор за ромската интеграция

Дончев иска нов обществен договор за ромската интеграция

Според него политика на инат на може да се прави