Със скандал започна заседанието на комисията по отбрана, която разглежда предложението за даване на мандат на кабинета за започване на преговори за закупуване на Ф16.

Социалистът Славчо Велков поиска точката да се отложи, защото депутатите не разполагали с доклада на политико-експертната група, която е одобрила Ф16. Предложението му очаквано не мина, тъй като по план утре пленарна зала трябва да одобри началото на преговорите.

Червеният депутат искаше да разбере има ли експерти, които са били против или са гласували с особено мнение. Предложението му не мина и заседанието продължи при закрити врата за медиите.

Очаквайте подробности!

Припомняме, правителството поиска от Народното събрание мандат за преговори с правителството на САЩ за сключване на договор за придобиване на нов тип боен самолет. Срещу процедурата ще гласуват от БСП, както и хората на Веселин Марешки. Въпросът е какви гласове ще събере управляващата партия ГЕРБ и до каква степен може да разчита на гласовете на всички депутати от малката коалиция на Обединените патриоти, както и на ДПС.

Офертата на САЩ за изтребители F-16 e най-добрата, убеждават от МО

Офертата на САЩ за изтребители F-16 e най-добрата, убеждават от МО

Офертата била напълно завършена и самолетите били окомплектовани

Срещу избора на комисията и начина на провеждане на процедурата се обявява не веднъж държавният глава Румен Радев, който я определи като "триумф на лобизма и финал на автокрацията за 2018 г."

Спорът не е за избора на изтребител, а за процедурата

Спорът не е за избора на изтребител, а за процедурата

Според Бойко Ноев изборът е политическо решение