Време е да се съсредоточим върху кампанията с акцент върху реалните политики с грижа за хората. Това настоя лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си в социалната мрежа.

"Спрете се - нека спорим за реални политики с грижа за хората. Спрете се. България е изправена пред една от най-тежките социални и икономически кризи. Срутището ГЕРБ влачи страната ни надолу по склона.

Хиляди български граждани са без работа, над милион на прага на бедността. Малките и средни фирми са на колене. Мнозина не могат да стигнат до качествено лечение, а децата ни са все по-функционално неграмотни. Пенсионерите имат нужда от грижа. Земеделието и туризмът - от подкрепа. Това са въпросите на деня."

Корнелия Нинова е възмутена, че вместо да се занимаваме с тяхното решаване, цялото ни общество бива занимавано с "клюки, интриги, фалшиви социологии, скрити сметки и мръсни игри, които не познават граници, удари под кръста, които не признават лично пространство".

Лидерът на БСП констатира още: "Всеки ден истината се подменя според сумата, платена за такава "истина."

Тя призовава кампанията да се съсредоточи върху реални политики с грижа за хората, всеки да даде решение как са се стабилизира икономиката, да се повишат доходите, решения за здравната система, красивата природа и "как да си върнем достойнството на международната сцена и силата си като народ".

Социалистката настоява българският народ да решава свободно със силата на аргументите и разума, а не по силата на страха и несигурността.