Започва сезон на алтернативата, за това се закани лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация пред парламента. Тя пожела на колегите си една ползотворна есенна сесия. Що се отнася до вътрешната политика има много нерешени проблеми, посочи Нинова. "Искаме да поставим акцент върху намаляване на бедността и повишаване на доходите. Днес вече имаме и работещи бедни. Близо 2 млн. българи живеят на прага на бедността", посочи Нинова.

Започна втората сесия на парламента

Започна втората сесия на парламента

Димитър Главчев поздрави мюсюлманите за празника

Да се назовават истинските проблеми, призова Нинова. Черно-белите учебници за бедни е цинизъм и тежка дискриминация, каза Нинова.

Пред провал е оперативната програма за образование заради проблеми при обществените поръчки. Трябва да предприемем мерки в образованието,поиска още тя. Промени в закона за образованието готвят червените и свои алтернативи в сектора.

За Цветанов управленската програма е заявка за пълен мандат

За Цветанов управленската програма е заявка за пълен мандат

Призова всички законодатели да работят заедно

Разлика в образователната система и нуждите на бизнеса притесняват социалистите. БСП са готови да подкрепят административната реформа на управляващите. От опозицията искат още и стимули за родното производство.

До края на годината от левицата ще предложат нов закон за банката за развитие, който трябва да стимулира малкия и среден бизнес. Приоритет за БСП е антикорупционното законодателство. "Да спрем истински, а не с имитации корупцията", настоя Корнелия Нинова.