"Мисля, че вървим в правилна посока, но бихме могли да вървим по-уверено и по-бързо, защото хората губят търпение. Хората мислеха, че като дойде демокрацията нещата ще станат изведнъж много различни. Те не могат да станат различни изведнъж, защото една държава, за да дава, трябва да има, а в България няма особено добра икономика", коментира пред НоваТВ Анастасия Мозер.

 

"Нищо не е дадено веднъж завинаги. За демокрацията трябва да се работи и демокрацията трябва да се защитава, това нещо всички трябва да го разберат. Не все пак в сравнение с времето преди 9 септември нещата са много по-добре и биха могли да станат още по-добре, ако хората не крадат толкова много", обясни Мозер. 

"Това, което може да компрометира демокрацията, е корупцията. И тази корупция, за която говори Европа, че има в България, трябва да бъде озаптена, за да могат хората да почувстват истинските преимущества на една нова система", добави Анастасия Мозер.

На мода са безпринципните политически съюзи, заключи Мозер

На мода са безпринципните политически съюзи, заключи Мозер

Преди 10-15 години българската политика била

Анастасия Мозер е главен секретар на БЗНС от 1992 до 1997 и народен представител в 37, 38, 39 и 40 Народно събрание. Дъщеря е на Георги Димитров-Гемето и Мария Димитрова.

Мозер има бакалавърска степен по френски език. Тя е магистър от Института за езици и лингвистика към католическия йезуитски университет "Джорджтаун" във Вашингтон.

Анастасия Димитрова е омъжена за Чарлз Мозер (6 януари 1934-11 декември 2006) г. Двамата сключват брак на 14 септември 1968 г. в протестантската църква "Света Агнеса" във Вашингтон. Две години по-късно има втора венчавка в сръбската черква "Свети Лука".