Баш дерибеят Делян Пеевски се бори с дерибеите - върховна наглост. Държавата винаги е била зле, когато ДПС преяжда с власт. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред БНТ за напрежението в ДПС.

По думите му няма добро или лошо ДПС. В ДПС няма чисти хора, посочи Костадин Костадинов.

Той посочи още, че ГЕРБ и ДПС нямат мнозинство за съставяне на правителство, като не пропусна да захапе Движението, че е купувало гласове на предсрочните парламентарни избори. "Няма такъв очевиден аксиом - небето е синьо, тревата е зелена, а ДПС купува гласове", посочи Костадин Костадинов.

Той уточни, че няма танц между "Възраждане" и парламентарната група на ПП-ДБ за съставяне на правителство с третия мандат. ПП-ДБ искат това, което иска и "Възраждане" - нормална държава. ПП-ДБ е само една от петте формации, като с БСП, ИТН и остатъците от "Величие" бихме могли да се разберем за едно общо управление, подчерта Костадин Костадинов.

Той се надява третият мандат да отиде при "Възраждане", за да могат да съставят правителство. Ключът в момента е в ПП-ДБ, изтъкна Костадинов. Той бе категоричен, че ако ПП-ДБ се опитват да вкарат ГЕРБ и ДПС през задния вход, нямало да им мине номерът.

И Костадинов с ултиматум към ПП-ДБ

И Костадинов с ултиматум към ПП-ДБ

Лидерът на "Възраждане" бил говорил със знакови хора от ПП-ДБ