Няма спор, че страната ни не се управлява от българско правителство, а това е нещо, което напомня екстремистка групировка от бивши чужди граждани и национални предатели. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от трибуната на Народното събрание.

Действията на тези екстремисти, обслужващи чужди интереси водят държавата към мигновена, стремглава и моментална гибел, изтъкна Костадинов. Той призова депутатите да не си правят илюзиите, че хората не виждат какво се прави. Това правителство иска война. Нека бъдат гласувани предложенията в парламента и щом правителството иска война - ще я получи, ние ще му я дадем, категоричен бе Костадин Костадинов.

По думите му всички депутати пропуснали очевиден факт по време на днешната трета пленарна сесия - отвън парламентът е ограден като лагер. Ограден е, защото 84% от хората не са съгласни с водената от правителството и народните представители политика. Когато едно правителство тръгне срещу интересните на народа, не представлява народа си, а някого другиго, посочи Костадинов.

Пред Народното събрание в момента на изказването на Костадинов:

Снимка 572783

Източник: news.bg

Лидерът на "Възраждане" отчете, че само за няколко месеца токът за бизнеса задушил производството, повишил цената на храните, инфлацията надхвърля 30%, цената на газта за момента се говори, че ще се вдигне. Правителството за пореден път показа, че обслужва чужди интереси, а за българските нужди в глухо, сляпо и дълбоко заспало, разкритикува Костадинов.

Той негодува, че чужд национален флаг стои на фасадата на Столична община. Държавата ни е окупирана от чужди войски, които нарастват всеки ден. Броят на присъстващите в България чужди войски, ще се изравни с броя на българските войски, очаква Костадинов. България дава скрито, а не официално оръжия на Украйна. Конфликтът между Русия и Украйна, който предизвика българската намеса след американски инструктаж, никой от нас не се съмнява, че един ден скоро представителите на екстремистката групировка, известна като българско правителство, ще бъдат изведени с американски самолети в леко опиянено състояние, посочи Костадинов.

Балабанов: Не е държавническо да се клати управлението

Балабанов: Не е държавническо да се клати управлението

Володимир Зеленски не е поискал от нас оръжие. Поискал е ремонт на оръжия

Отговорът на "Продължаваме промяната" не закъсня. Председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров заяви, че тролове плашат, че страната ни ще бъде въвлечена във война. Тези, които плашат хората, трябва да отговорят кой нападна независима държава в центъра на Европа, избива жени и деца, унищожава инфраструктурата на града? Кой направи пет милиона европейски граждани бежанци? Кой краде от разбитите домове на хората покъщнината им? Кой ни спря доставките на газ в грубо нарушение на договора? Нека тези, които ни плашат, да кажат ясно от кого се страхуваме, коя е държавата, която ни заплашва с война и защо не я назовават? Братска Русия ли е това, тя ли ще ни нападне, запита Гюров.

Ако братска Русия се явява заплаха за нас, кой ще ни защити? България може да спре всяка заплаха, защото България е НАТО, България е ЕС и никой не може да я заплашва, подчерта Гюров.

Той заяви, че има един единствен начин да бъдем въвлечени във война е ако Русия победи в Украйна. ПП ще подкрепи предоставянето на военна-техническа помощ за Украйна.

Стоян Таслаков от "Възраждане" запита ПП кой първи започна агресивните действия срещу Русия и кой си е затворил въздушното пространство и пристанищата за руски кораби?

Васил Гарнизов: Темите газ и оръжие няма да съборят правителството

Васил Гарнизов: Темите газ и оръжие няма да съборят правителството

Радев трябва да играе през партия, Нинова няма да напусне коалицията