Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отново излезе с декларация от трибуната на Народното събрание срещу предвиденото в Плана за устойчивост затваряне на "Марици"-те в Стара Загора.

"Когато 48-ото Народно събрание започна работа според проамериканските партии най-належащите проблеми за партиите се оказаха ликвидиране на националната валута и изпращане на военна помощ за Украйна като подарък", каза той. Темата прехвърли към исканията на "Възраждане" за енергийна независимост и ревизия на Плана за устойчивост в тази посока.

"Закриването на "Марици"-те би било тежко престъпление към родината, националната сигурност, икономическо убийство на Южна България", посочи Костадинов. Той нарече искащите закриването "политически лицемери" от "четворната коалиция".

Кой сложил подпис за затварянето на въглищните централи - ГЕРБ и ПП разиграха сценка
Обновена

Кой сложил подпис за затварянето на въглищните централи - ГЕРБ и ПП разиграха сценка

Такива безумни ангажименти не сме поемали, уверява Теменужка Петкова

"Икономиката ни ще се постави на колене, а на терминал 2 ще се извият опашки от преминаващи. Енергийната независимост на България очевидно е проблем за евроатлантическите партии... готвят се чуждите посолства да закрият мощности с приходи 2.7 млрд. лв.", аргументира се той. В декларацията на "Възраждане" бе отбелязано, че "изглежда, всичко е решено извън България и нямаме право на глас", както и че се очаква гняв на работниците от въглищните централи, призовани бяха от БСП да застанат зад работниците.

В заключение Костадин Костадинов призова НС да сложи край на поредицата от решения и заяви: "Ако чуждите партии надделеят, ще трябва да се изправят пред съда и да поемат отговорност за своите решения".

Пеканов ще ни води към Зелената сделка

Пеканов ще ни води към Зелената сделка

Той ще бъде председател на Консултативния съвет за сделката