Кой е работил в отсечка 4 на АМ Хемус? Този въпрос публично през студиото на Нова телевизия задава служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова. Тя издирва строителя, тъй като той иначе не се легитимира - заради реално незаконната процедура и липсата на разрешение за строеж.

Такъв въпрос задава тя и към протестиращи строителни работници, които бяха включени в ефира на телевизията. Виолета Комитова призова строителят да се легитимира в публичното пространство, дори и за да му се наложи акт за незаконно строителство.

В два участъка на "Хемус" се строи незаконно, това означава и некачествено

В два участъка на "Хемус" се строи незаконно, това означава и некачествено

Три участъка на "Хемус" нямат нито ПУП, нито дори ОВОС, нямат разрешение за строеж и инвестиционни проекти

Комитова заяви, че не би могла да коментира самия протест, тъй като не знае фирмата. Нужно е да се види конкретно къде е проблемът с плащанията, ако работници твърдят, че не са получавали заплатите си. Реално МРРБ не е отговорно за техните заплати, тъй като е възможно фирмата да си е получила парите, но мениджмънтът на фирмата да не е бил коректен. Не е възможно и коректно да се говори ангро, а всеки казус е различен. За първи път има протест на работници, които заявяват, че са на Хемус. Девет фирми работят там и са платени авансово над 1 млрд. лв.

"Коя фирма протестира точно? Към кого задават въпроса - МРРБ, бюджета, МС? Не знам къде са парите, фирмата да отговори къде са парите, посочи Комитова.

Държавни агенции с бюджети за стотици милиони са поели ангажименти за милиарди

Държавни агенции с бюджети за стотици милиони са поели ангажименти за милиарди

За "Хемус" държавата е платила 71% от цената на целия обект, а е получила като изпълнение 5% от него

Тя отпрати и покана за публичен дебат към бившия зам.-министър и бивш министър в правителството на ГЕРБ Николай Нанков. Знаково беше, че поканата се отправя към Нанков, а не към последния министър Петър Аврамова.

"Господин Нанков се държи като дете, на което сме отнели десерта - защото сме му прекъснали пътя на парите. Той е много ядосан, че вече не е на пътя на парите", коментира Комитова вчерашния брифинг на депутатите и бивши министри от ГЕРБ. Тя определи това като атаки на глутница, тъй като срещу нея застава не един, а цели трима министри. Въпреки това Виолета Комитова уточни, че "не твърдя, но той (Николай Нанков, бел.ред.) е имал лично интерес, нямам доказателства за това."

Конкретно по твърденията и обвиненията към себе си от страна на Нанков, Виолета Комитова заяви: "Аз не съм в предизборна кампания, той е в предизборна кампания и много лъже."

Николай Нанков знаел за строежа на всички отсечки по АМ "Хемус"

Николай Нанков знаел за строежа на всички отсечки по АМ "Хемус"

Под 35% били платените аванси на "Автомагистрали"