На нас ни дойде до гуша да се плещят простотии, които нямат нищо общо с истината. Това заяви Димитър Манолов от КТ Подкрепа във връзка с изказвания на Волен Сидеров от втори май в предаването „На 4 очи" по Нова Телевизия.

Припомняме ви, че лидерът на Атака предложи правителството да запълни дупката в бюджета не като вдига ДДС, а като отнеме имотите на синдикатите. Според него още в началото на 90-те години синдикатите са били настанени в скъпи имоти в центъра на София и в провинцията.

Днес обаче Манолов заяви, че ако КТ Подкрепа отговорят на такива простотии със сериозен тон, рискуват публиката да реши, че това се приема насериозно.

Високоуважаемият народен представител Волен Сидеров предложи и Телевизия Европа дори пуснаха анкета дали да не ми се взимат имотите, посочи той.

Ние гласуваме с две ръце да ми се вземат тутакси имотите, категоричен бе Манолов. Ние представяме любезно и цялата си огромна държавна субсидия на партия Атака, на Волен Сидеров, на който си иска, на сульо, на пульо, и на който си ще, красноречиво коментира той.

Синдикалистът изтъкна, че в крайна сметка от КТ Подкрепа са избрали форматаКазаци пишат писмо до султана", защото по думите на Манолов, на това няма какво да му се коментира, тъй като не е сериозно.

Той допълни, че във всички случай сериозната страна на нещата е, че хора, които би трябвало да са сериозни и които застават достойно и изграждат образ и се изказват от народни трибуни, все пак трябва да имат и малко знание за нещата. Ругайте ни за каквото си искате, ама поне да е истина, заяви още Манолов.

Той добави, че в този смисъл регистърът на недвижимите имоти на КТ Подкрепа е отворен и достъпен за всеки, който го пожелае, а на първо място синдикалистите ще предложат имотите си на Волен Сидеров. Ако искате, и на вас може някое имотче да ви прехвали, заяви той пред журналистите.

Манолов беше категоричен, че сериозното занимание с този въпрос е крайно непродуктивно и изрази надежда темата да бъде затворена веднъж завинаги. Внушението беше, че ние имаме някакви чудеса и сме направили ей такива гуши от собственост. Това е меко казано нелепо, изтъкна още Манолов.

По думите му срамота е един народен представител, който и да е той, да не познава българските закони.

Синдикатите не получават никакви субсидии, изтъкнаха от КТ Подкрепа. Според Манолов може би на Волен Сидеров му изнася да прави спекулации по тази тема. Тъй като лидерът на Атака преди 21 години е бил част от синдикалната организация, от КТ Подкрепа са обсъждали дали да го дадат на съд.
Впоследствие обаче решили да не се подхожда доста сериозно към този въпрос.

Много важно като го осъдят. Пожалихме го, защото навремето е бил наш човек, заяви Манолов.

От синдикалната организация излязоха и с декларация, в която заявяват готовността си да участват в инициативен комитет за издигането на единствената значима кандидатура за президент на България, а именно тази на Волен Сидеров.