БСП призовава европейският прокурор Лаура Кьовеши да разследва злоупотребите с европейски средства. Настояването дойде от заместник-председателя на столетницата Деница Златева след среща на ръководството на партията с нейните представители в ЕП.

На въпроса на News.bg дали червените ще сезират Кьовеши за такива злоупотреби у нас в пътното строителство, например, Златева отговори лаконично,че ако социалистите разполагат с такива данни,ще внесът сигнал до европейската прокуратура. Такъв сигнал към Олаф вече внесохме, припомни още Златева. Тя коментира още, че ролята на тази европейска прокуратура е да разследва злоупотреби с европейски средства и всеки, който има доказателства, може да сигнализира съответните органи.

Йончева изпрати "Ало, Банов съм" до ОЛАФ
Обновена

Йончева изпрати "Ало, Банов съм" до ОЛАФ

"Ало, Ваньо" се развил в "Ало, Банов съм" - модела на работа на "Борисов" 3

Левицата настоява още за ясен критерий за подбор на двамата делегирани български прокурори в Европейската прокуратура.

Реформата в миграционната политика, бюджетът на общността за следващата година, както и новата европейска прокуратура са другите приоритети на социалистите. Приоритет остава приемането ни в Шенген, заяви Деница Златева. Не приемаме лъкатушенето в позицията на премиера, отсече Деница Златева.

Нинова подкрепя Кьовеши за европейски прокурор

Нинова подкрепя Кьовеши за европейски прокурор

Социалистите се връщат в НС, ако се приеме ветото на президента