Говорителят на премиера Кирил Петков - Лена Бориславова е с грип.

Това стана ясно от нейна публикация във Фейсбук, в която изрежда приоритетите, започнати от настоящия премиер още като служебен министър в кабинетите на Стефан Янев, избрани от президента Румен Радев. 

ПП, БСП и ДБ: Новото мнозинство се скри

ПП, БСП и ДБ: Новото мнозинство се скри

ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" в унисон дискредитират НС, според Атанас Атанасов

"Май 2021 - Кирил Петков като служебен министър започва битката за държавната Банка за развитие (ББР), която под ръководството на ГЕРБ раздава 2 млрд. лв. на 8 съмнителни компании с неясни бизнес цели и при невнятно добри непазарни условия, вместо да подпомага малки и средни предприятия, както е длъжна по закон;

Юли 2021 - вписан е новият надзорен съвет на ББР (въпреки протакването на БНБ, въпреки неоснователното оспорване в съда от страна на бившето ръководство на банката, въпреки заканите).

Януари 2022 - след извървяване на всички съдебни фази от Търговски регистър успешно са отписани старите членове на надзора на ББР. Да, чак тогава ...

Първо тримесечие 2022 - ББР излиза на печалба; отпуснати са 81 нови кредита и лизингови сделки на малки и средни предприятия", пише Бориславова.

Тя обобщава, че битката за ББР им отнема 12 месеца - "за една единствена институция в милата ни завладяна и дълги години крадена България", пише тя и провокира читателите да си представят колко ще отнеме битката за цялата държава. 

Досегашният директор на ББР става прокурист на Александровска болница

Досегашният директор на ББР става прокурист на Александровска болница

Причината са лошото финансово управление на болницата натрупаните задължения

Относно осемте компании, които са получили изключително изгодни кредити от ББР тя пише, че те изпадат в неизпълнение, което значава, че "няма #КОЙ да върне онези 2 млрд. лв.", пише Бориславова и уточнява, че няма наказани, въпреки самосезирането на прокуратурата, но не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката.

Бориславова обвинява и четвъртата власт. "Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение", пише Лена Бориславова.

Петков с два плана след резултата на вота на недоверие

Петков с два плана след резултата на вота на недоверие

Надеждата на премиера обаче е вотът да не мине

Относно предстоящото гласуване на вота на недоверие към кабинета "Петков" реторично пита дали в четвъртък сутрин ще се събудим с чувство на облекчение или с желание за емигриране? Дали ще оставим егото или страхът да ни водят? Дали си мислим, че при едно ново раздаване на картите ще се "уредим" по-добре или поне ще "накажем" тези, които заради битките и идеалите си са ни отнели спокойствиео.

Тя уверява, че всички от "Продължаваме промяната" са единни и мотивирани.

"Ще довършим битката за "Капитан Андреево". И всички следващи TBC", пише Бориславова на края на своя пост.

Борисов дава депутати на Петков, ако се осмели по френското предложение
Обновена

Борисов дава депутати на Петков, ако се осмели по френското предложение

Свидетели сме на един страхлив премиер