България е парламентарна република, а не телевизионна. Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред Bulgaria ON AIR по повод днешното извънредно заседание в НС, свикано от БСП.

Припомняме, това е втори опит за изслушването на премиера Бойко Борисов за пандемията от коронавирус и предприетите мерки. Миналата седмица БСП свикаха извънредно заседание на парламента, което обаче депутатите от ГЕРБ бойкотираха и не се регистрариха. Левите обаче внесоха отново подписи за нова заседание, на което да бъде изслушан премиерът.

"Случването на политиките у нас е в Народното събрание, а не в различните телевизии. Парламентът има средствата, чрез които да осъществява по-ефективен контрол. Журналистите основно препечатват отговори на властта, които са на зададени въпроси от опозицията в парламентарния контрол", подчерта депутатът.

БСП моли Борисов да не говори за трупове
Обновена

БСП моли Борисов да не говори за трупове

Левицата смята мерките на управляващите за неефективни

Той обясни, че основното искане на БСП е прозрачност на средствата, които се харчат от правителството във връзка с преодоляване на кризата от коронавирус

Проданов бе категоричен, че колкото повече продължава извънредното положение, толкова по-големи щети нанася това на икономиката.

Относно законодателните инициативи на левицата Проданов заяви, че голяма част от тях биват отхвълени, а малко след това се предлагат под някаква друга форма от управляващите.

По негови думи офшорните фирми са компании, които не плащат нито стотинка в държавния бюджет, така че те нямат право да се ползват от помощта на държавата в такава ситуация.

Борисов не се нуждаел от посредници, можел да общува директно с народа

Борисов не се нуждаел от посредници, можел да общува директно с народа

Така разтълкува поведението му политологът Георги Киряков

"И вие да сте получили 43 милиона за една дупка, и на вас ще ви харесва позицията на правителството. Но да има такава зависимост не е в интерес на българските граждани и българските социалисти в Пловдив, които до голяма степен не са съгласни с това, което се случва." Така Проданов коментира изявленията на Георги Гергов. По думите му само малка част от пловдивската организация е направила декларацията, в която действията на ПГ на БСП са определени като "махленски", докато болшинството подкрепя действията на парламентарната група на БСП.

"Искахме конкретен план за излизане на кризата и прозрачност при харченето на средства. Това не е махленско, а грижа за хората", изтъкна Проданов.

Гергов: Призивът на Нинова за оставката ми е срамен

Гергов: Призивът на Нинова за оставката ми е срамен

По думите му, няма забрана да се говори...