"След приключването на мандата на Кирил Петков и Асен Василев проведохме разговори и видяхме, че гледаме в една посока. Видяхме, че имаме доста общи точки и може да си партнираме съвместно". Това заяви пред bTV лидерът на "Средна европейска класа" Константин Бачийски.

Припомняме, вчера стана ясно, че партиите "Волт" и "Средна европейска класа" ще бъдат мандатоносители на проекта "Продължаваме промяната" на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Бачийски подчерта, че не са поставяли никакви условия, тъй като с Кирил Петков "имат трайни взаимоотношения" и се познават във връзка с различни проекти.

Петков и Василев се явяват на изборите с „Волт“ и „Средна европейска класа“

Петков и Василев се явяват на изборите с „Волт“ и „Средна европейска класа“

Може да се присъединят и други партии…

Той обясни, че в началото на годината е обмислял да направи някакъв по-голям проект, надхвърлящ рамките на "Средна европейска класа", където да привлече хора от ляво и от дясно.

"Всеки от хората, с които го правехме, си направи списък с лица, с които иска да си сътрудничи. В моя беше името на Кирил Петков, а тогава не беше толкова известен. Този проект не се случи, но, както виждате, нещата се развиха естествено", обясни Бачийски.

Той увери, че ще подкрепят проекта "Продължаваме промяната" с каквото могат. Лично Бачийски нямал никакви претенции за листите, защото по негови думи е ентусиаст, който работи за каузи.

Той бе категоричен, че никога не се е стремял към постове и политическа реализация. На политиката винаги гледал като на инструмент, с който да се постигат дадени цели.

Кирил Петков: Мнозинството на почтеността няма да стане с политически конструкции

Кирил Петков: Мнозинството на почтеността няма да стане с политически конструкции

Иначе се зарадвал много на заявките на Манолова и Иванов