Неизбежно е при такъв тип обединение на толкова много партии, да няма търкания при формиране на листите за предстоящите парламентарни избори. В студиото на Нова телевизия Даниел Лорер призна, че има напрежение, но е убеден, че това ще бъде преодоляно.

"Процесът по събиране на 6 партии в една предизборна листа очевидно не е лесен. Представете си над 30 МИР - това са 60 лидера, които трябва да станат 30. Очевидно е, че ще има търкания", каза още Лорер.

По отношения на напусналия Иван Христанов, Лорер каза, че той е изключителен професионалист и ако реши да остане в политическия живот, ще имаме дълго бъдеще заедно.

По отношение на Александър Дунчев той все още е в партията и помага за изборите.

В ПП имало хора жадни за власт, но ги е страх да не изгорят с партии от мафията

В ПП имало хора жадни за власт, но ги е страх да не изгорят с партии от мафията

Единствената политическа опция пред ПП е да кажат какви са условията, при които могат да работят с всички партии

"И в ръководството на ПП, и на ДБ имаме ясно разбиране, че обединението ни е неизбежен ход. Да, има определени търкания, но съм убеден, че ще ги преодолеем", заяви Лорер. Той потвърди, че е много възможно да проведе листата във Варна.

Лорер определи Божанков като "ценна придобивка за коалицията". "Той представлява левите идеи, това социалдемократично течение, което изразява модерни идеи и говори на модерния свят". Лорер потвърди, че е много възможно Божанков да поведе листата в Габрово

Явор Божанков беше част от парламентарната група на БСП в последните пет парламента, избран от гражданската квота в "БСП за България". В 48-ото Народно събрание обаче той беше изключен от парламентарната група заради позицията си за руската инвазия в Украйна.

ПП и ДБ ще са готови до една седмица с листите, а с програмата ще са готои до десет дни.

Обединението между ПП и ДБ най-после започва да дава надежда, че може България да стане много по-добро място за живот, заяви още Даниел Лорер.

5 партии влизат в парламента, ако изборите бяха днес, сочи проучване на Галъп

5 партии влизат в парламента, ако изборите бяха днес, сочи проучване на Галъп

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си оспорват първото място