"Ако има ревизия, тя трябва да започне от Министерството на отбраната". Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира отношенията в малката коалиция на патриотите пред журналисти в кулоарите на парламента.

Сидеров не знае дали малката коалиция може да съществува в този си вид. Според него управлението и мандата на правителството може да се изкара и без да има целувки и прегръдки в малката коалиция.

Валери Сименов не бил врачка, за да види бъдещето на ОП

Валери Сименов не бил врачка, за да види бъдещето на ОП

Според него ВМРО и Атака ще намерят добрия тон помежду си

Шефът на "Атака" се похвали, че малката коалиция на патриотите ("Атака", ВМРО и НФСБ, които общо съставляват Обединени патриоти - б.р.) съществува благодарение на него. През последната година се дистанцирал от нея, защото има прекалено много различия между партньорите.

"За партията на г-н Красимир Каракачанов (ВМРО) сделката за изтребителите е да бъде припозната и възприемана като единствена в патриотичното и националистическото пространство". Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира одобрението на Американския конгрес за финансовата рамка за изтребителите F-16, които се очаква да бъдат закупени за нуждите на българските ВВС.

Юлиан Ангелов призова Сидеров да си преговори резултатите от евровота

Юлиан Ангелов призова Сидеров да си преговори резултатите от евровота

Все още не е обсъждано освобождаването на Сидеров като шеф на парламентарната група

Според Сидеров дори за наблюдателите ясно се вижда, че покупката на американските самолети, ще струва на българския данъкоплатец 3 млрд. лева.

Той настоява за поправки в Изборния кодекс, с които да се постанови избирателна активност под 50%, изборите да не са легитимни.

"Иначе отиваме към един абсурд", подчерта Сидеров.

По думите на шефа на "Атака" изборите не могат да се провеждат по този начин, защото стават комерсиални, а вотът става търговия. Решение на проблема според Сидеров е със законови промени и с контрол върху тези, които правят изборите.

Той отбеляза, че евроизборите се провели в нарушение на европейските директиви, защото бариерата от 5.8% е незаконна спрямо европейските директиви.

"Нарушение сме в европейското законодателство за европейските избори, но това не го чувате от многоуважавния всичколог Михаил Константинов, който се изказа по всички въпроси", отбеляза Волен Сидеров.

Припомняме, че по-рано днес в студиото на БТВ Волен Сидеров атакува преброителя на вота - фирмата "Информационно обслужване", която по думите му била с неясна собственост, което означава и че при преброяването може да се правят всякакви манипулации.

Сидеров оцени изминалите вече евроизбори като корпоративни и купени с резултатите от ромските секции. По думите му на евроизборите били купени гласове главно от ромското население. Той обясни, че механизмът за купуването на гласове е чрез застъпници, всеки един от които трябва да доведе определен брой хора. Все повече данни идвали в "Атака" и резултатът бил един нечестен вот.

Сидеров не иска каски, а сиво вещество под каските
Обновена

Сидеров не иска каски, а сиво вещество под каските

ВМРО искали да бъдат обявени за единствената патриотична формация