"Бъдещето е подвластно на гадателите и на врачките. Аз не мога да гледам в бъдещето, съжалявам". Така бившият вицепремиер и настоящ лидер на НФСБ Валери Симеонов коментира в кулоарите на парламента бъдещето на малката коалиция и дали тя ще продължи да съществува.

Той посочи, че не е коментирал думите на свои парньори, защото всеки си има право на собствено менение. Симеонов заяви, че не е добър политически анализатор и гадател, за да каже какво е бъдещето на малката коалиция.

Мандатът може да се довърши и без целувки и прегръдки, уверен Сидеров
Обновена

Мандатът може да се довърши и без целувки и прегръдки, уверен Сидеров

Ревизията да започне от МО, поиска атакистът

Симеонов призова журналистите да задават само сериозни въпроси. По думите му "Атака" и ВМРО трябва да се разберат помежду и да си оправят взаимоотношенията, но според Симеонов доверието между двете партии започнало да пада.

Той все пак е сигурен, че ВМРО и "Атака" ще намерят добрия тон помежду си.

Сидеров не иска каски, а сиво вещество под каските
Обновена

Сидеров не иска каски, а сиво вещество под каските

ВМРО искали да бъдат обявени за единствената патриотична формация

Припомняме, че по-рано днес лидерът на Атака Волен Сидеров обвини ВМРО в измама и нечестен вот на евроизборите. 

Според Сидеров с изказванията от последните дни ВМРО искат да бъдат записани като единствената патриотична формация в България, но това няма как да стане

На европейските избори трите патриотични формации се явиха самостоятелно, след като месеци наред не постигнаха споразумение за потвърждаване на коалицията, ВМРО поведоха с резултата и успяха да спечелят два мандата, като в ЕП отиват водачът на листата Ангел Джамбазки и изведения напред с преференции Андрей Слабаков.

След изборния ден лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази недоволството си от поведението от техните коалиционни партньори от "Атака" по време на евроизборите. Той заяви, че не знае как ще се гледат в очите и как занапред ще работят с атакистите.

В краткия си коментар след изборите лидерът на НСФБ Валери Симеонов подчерта, че състоянието на коалицията не зависи от изборите.

Ден по-късно от ВМРО се заканиха, че всяка клевета ще мине през съда.

Валери Симеонов пък заяви в кулоарите на парламента, че не вижда скандал в малката коалиция.

ВМРО иска преглед на коалиционното споразумение за управлението

ВМРО иска преглед на коалиционното споразумение за управлението

Искрен Веселинов: Имаме намерение да разберем съществуват ли партньорите ни като такива

Изострените отношения в т.нар. малка коалиция в управлението започнаха да се проявяват около година след като започна управлението на третия кабинет на Борисов. Конфликтът обаче беше преди всичко между Волен Сидеров и Валери Симеонов, като първият поиска оставката на вицепремиера, а депутатите от НФСБ свалиха доверието си от лидера на "Атака" като шеф на ПГ на Обединени патриоти.

Освен това Волен Сидеров и Валери Симеонов "кръстосаха проверки" с проверки по морските ни курорти, а в Народното събрание се стигна и до физическа разправа. До този момент в тези отношения лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е заемал позицията на помирител или посредник, като дори шеговито се определи (и снима) като синя каска.

Дълго се водиха и преговорите за явяването на европейските избори отново в коалиция, намеренията обаче се провалиха. За това до голяма степен бе обвиняван Волен Сидеров, който бил настоявал да бъде водач на евентуалната обща листа. Самият Сидеров обаче категорично отрича да е поставял такива ултиматуми. В крайна сметка на 26 май патриотите се явиха поотделно, като най-добър резултат постигна ВМРО, листата на "Атака" събра дори по-малко от Валери Симеонов.

Валери Симеонов не вижда скандал в малката коалиция

Валери Симеонов не вижда скандал в малката коалиция

Не бил променил отношението си към коалиционните си партньори