Няма скандал в Обединени патриоти. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в кулоарите на парламента раздора в малката коалиция.

Той не пожела да коментира своите партньори.

Нашите отношения ще си ги решаваме в коалиционен формат, подчерта Симеонов. Той уточни, че те са такива, каквито са били и до сега, поне от негова страна.

На въпрос дали успехът на ВМРО го мотивира или възмущава, той заяви, че нито го смущава, нито го мотивира. По думите му това си е техен успех и той ги поздравява.

ВМРО са в следизборен размисъл

ВМРО са в следизборен размисъл

Воеводите обмислят бъдещето на малката коалиция

Симеонов бе категоричен, че от страна на НФСБ кампанията е била коректна, а от друга страна не можел да дава оценки.

По повод появата на Делян Пеевски в парламента Симеонов отбеляза, че е останал изненадан.

"Този човек не го бях виждал от доста време. Влезе и излезе", пошегува се Симеонов.

На въпрос кога ще има коалиционен съвет, той поясни, че не може да каже, тъй като е първи ден след избори и още не са се видели с партньорите.

По отношение на възможни промени в НФСБ Симеонов подхвърли, че може и да има, след като се направи анализ на изборите. Резултатите обаче според него били лоши.

В Обединени патриоти ще разговарят сериозно

В Обединени патриоти ще разговарят сериозно

Джамбазки се закани да съди "Атака" за лъжите и клеветите от кампанията

Припомняме, след изборния ден лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази недоволството си от поведението от техните коалиционни партньори от "Атака" по време на евроизборите. Той заяви, че не знае как ще се гледат в очите и как занапред ще работят с атакистите.

В краткия си коментар след изборите лидерът на НСФБ Валери Симеонов подчерта, че състоянието на коалицията не зависи от изборите.

Ден по-късно от ВМРО се заканиха, че всяка клевета ще мине през съда.

Каракачанов не знае какво да очаква от малката коалиция вече

Каракачанов не знае какво да очаква от малката коалиция вече

Лидерът на ВМРО е погнусен от атаките на "Атака"

Изострените отношения в т.нар. малка коалиция в управлението започнаха да се проявяват около година след като започна управлението на третия кабинет на Борисов. Конфликтът обаче беше преди всичко между Волен Сидеров и Валери Симеонов, като първият поиска оставката на вицепремиера, а депутатите от НФСБ свалиха доверието си от лидера на "Атака" като шеф на ПГ на Обединени патриоти.

Освен това Волен Сидеров и Валери Симеонов "кръстосаха проверки" с проверки по морските ни курорти, а в Народното събрание се стигна и до физическа разправа. До този момент в тези отношения лидерът на ВМРОКрасимир Каракачанов е заемал позицията на помирител или посредник, като дори шеговито се определи (и снима) като синя каска.

Дълго се водиха и преговорите за явяването на европейските избори отново в коалиция, намеренията обаче се провалиха. За това до голяма степен бе обвиняван Волен Сидеров, който бил настоявал да бъде водач на евентуалната обща листа. Самият Сидеров обаче категорично отрича да е поставял такива ултиматуми. В крайна сметка на 26 май патриотите се явиха поотделно, като най-добър резултат постигна ВМРО..., листата на "Атака" събра дори по-малко от Валери Симеонов.

Съществува ли коалиция Обединени патриоти?

Съществува ли коалиция Обединени патриоти?

ВМРО се чуди партньор или противник има в коалицията