ВМРО се чуди партньор ли има, или противник в коалицията.

Всяко събиране на коалиционния съвет е добре дошло, тази институция на коалицията не функционира, както е известно, въпреки многократните опити на ВМРО да събираме този орган на коалицията. Това заяви пред медиите депутатът Искрен Веселинов.

Въпросът е доколко коалицията съществува, подчерта той.

Войводите са ядосани на "Атака" заради нападките срещу Ангел Джамбазки по време на кампанията. Самият водач на листата се закани вечерта след изборите да съди Волен Сидеров за лъжите.

Валери Симеонов не вижда скандал в малката коалиция

Валери Симеонов не вижда скандал в малката коалиция

Не бил променил отношението си към коалиционните си партньори

Ние се чудим имаме ли партньор, или нямаме, или имаме противник, каза Веселинов, но по думите му тепърва ще се анализират отношенията в коалицията.

Ние не искаме да сме роби на емоциите, поясни депутатът.

Утре ВМРО събира изпълнителния си комитет. С Волен Сидеров не са си говорили и не са се засичали.

Припомняме, след изборния ден лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази недоволството си от поведението от техните коалиционни партньори от "Атака" по време на евроизборите. Той заяви, че не знае как ще се гледат в очите и как занапред ще работят с атакистите.

В Обединени патриоти ще разговарят сериозно

В Обединени патриоти ще разговарят сериозно

Джамбазки се закани да съди "Атака" за лъжите и клеветите от кампанията

В краткия си коментар след изборите лидерът на НСФБ Валери Симеонов подчерта, че състоянието на коалицията не зависи от изборите.

Ден по-късно от ВМРО се заканиха, че всяка клевета ще мине през съда.

По-рано днес пък лидерът на НФСБ Валери Симеонов отрече да има скандал в малката коалиция.

Изострените отношения в т.нар. малка коалиция в управлението започнаха да се проявяват около година след като започна управлението на третия кабинет на Борисов. Конфликтът обаче беше преди всичко между Волен Сидеров и Валери Симеонов, като първият поиска оставката на вицепремиера, а депутатите от НФСБ свалиха доверието си от лидера на "Атака" като шеф на ПГ на Обединени патриоти.

ВМРО са в следизборен размисъл

ВМРО са в следизборен размисъл

Воеводите обмислят бъдещето на малката коалиция

Освен това Волен Сидеров и Валери Симеонов "кръстосаха проверки" с проверки по морските ни курорти, а в Народното събрание се стигна и до физическа разправа. До този момент в тези отношения лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е заемал позицията на помирител или посредник, като дори шеговито се определи (и снима) като синя каска.

Дълго се водиха и преговорите за явяването на европейските избори отново в коалиция, намеренията обаче се провалиха. За това до голяма степен бе обвиняван Волен Сидеров, който бил настоявал да бъде водач на евентуалната обща листа. Самият Сидеров обаче категорично отрича да е поставял такива ултиматуми. В крайна сметка на 26 май патриотите се явиха поотделно, като най-добър резултат постигна ВМРО..., листата на "Атака" събра дори по-малко от Валери Симеонов.

Сидеров: Не е коректно да гледаш встрани, когато си в коалиция

Сидеров: Не е коректно да гледаш встрани, когато си в коалиция

Кворумът в парламента ще бъде осигурен, категоричен е той