Тази кампания беше изключително трудна, защото не малка част от политическите формации се опитаха да концентрират целия огън върху нас. Това коментира лидерът на партията Красимир Каракачанов на брифинг в централата на ВМРО.

Двамата с Бойко Борисов са се поздравили за изборните резултати.

Традиционната ляво-дясна коалиция, която управляваше Европа, няма да има мнозинство, е констатацията на Каракачанов от изборните резултати. В следващия парламент патриотите смятат, че ще изпратят минимум един, а може би двама евродепутати. Кои ще бъдат те обаче ще стане ясно след окончателното преброяване.

70% от гласувалите за ВМРО са гласували преференциално.

Каракачанов не знае какво да очаква от малката коалиция вече

Каракачанов не знае какво да очаква от малката коалиция вече

Лидерът на ВМРО е погнусен от атаките на "Атака"

Каракачанов смята, че ниската избирателна активност се дължи на нежеланието на българските евродепутати да защитават интересите на страната в Европа. Пример за това е неявяването им по време на гласуването на Пакета "Мобилност".

Каракачанов няма предубеждения и не иска извинение, но "има неща, които трудно ще забравя", каза той по отношение атаките от страна на ПП Атака.

Коалиционните им от "Атака" партньори били лъгали като цигани. Лидерът на войводите обаче отказа да коментира бъдещото състояние на коалицията "Обединени патриоти".

Каракачанов: Каквото сабя покаже.

От ВМРО предлагат среща между 17-е нови евродепутати след изборите с цел разпределение на задачите, които българският народ е дал на своите представители. Това заяви на официална пресконференция водачът на войводите Ангел Джамбазки в централата на партията.

Джамбазки е убеден, че се налага истински български разговор какво ще правят евродепутатите през следващите пет години, защото по думите му "не можем да си позволим скъпо платени екскурзианти и да се снимат нагоре-надолу по света".

ВМРО ще поиска места в комисиите по транспорт и земеделие, както и по външни работи, където ще се говори отново за българите в Македония и Косово. На втори план досега е била енергетиката, но сега предстои да стане ключова политика, предвижда Джамбазки.

Пет години бранихме българските интереси в ЕП срещу двойните стандарти, както и тези на българските предприемачи, коментира Джамбазки. По думите му предстоят много такива задачи в областта на енергетиката, транспорта, селското стопанство и правата на българите зад граница като тези в Македония, Косово, Албания.

Джамбазки доволен от резултата в условия на "огън в гърба"

Джамбазки доволен от резултата в условия на "огън в гърба"

Водачът на патриотичната партия не е доволен от ниската избирателна активност