ВМРО ще поиска преглед на споразумението, по което работи управляващата коалиция. Това заяви заместник-председателят на партията и на парламентарната група "Обединени патриоти" Искрен Веселинов пред БНР.

Според него това е нормално, тъй като все още са по средата на мандата и ако нещо не върви, трябва да се предприемат мерки.

Веселинов определи като "логичен" резултата на ВМРО на европейските избори. Според него той бил резултатът от работата, която партията е свършила в парламента и управлението. Тръгнахме без тревога към тези избори, посочи той.

Причината за съществуването на формата "Обединени патриоти" беше да се извади ДПС от властта, напомни още Веселинов. Той обаче допълни и че единодействие в така наречената "малка коалиция" няма от есента на миналата година.

Валери Симеонов не вижда скандал в малката коалиция

Валери Симеонов не вижда скандал в малката коалиция

Не бил променил отношението си към коалиционните си партньори

Нямаме намерение да поставяме въпроса за това споразумение, но имаме намерение да разберем съществуват ли партньорите ни като такива, обясни той и увери, че от ВМРО биха инициирали такава среща, ако видят желание за съвместна работа.

По отношение на ГЕРБ Веселинов определи комуникацията с партията на Борисов като "нормална".

Припомняме, след изборния ден лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази недоволството си от поведението от техните коалиционни партньори от "Атака" по време на евроизборите. Той заяви, че не знае как ще се гледат в очите и как занапред ще работят с атакистите.

В краткия си коментар след изборите лидерът на НСФБ Валери Симеонов подчерта, че състоянието на коалицията не зависи от изборите.

Ден по-късно от ВМРО се заканиха, че всяка клевета ще мине през съда.

ВМРО са в следизборен размисъл

ВМРО са в следизборен размисъл

Воеводите обмислят бъдещето на малката коалиция

Валери Симеонов пък заяви, че не вижда скандал в малката коалиция.

Изострените отношения в т.нар. малка коалиция в управлението започнаха да се проявяват около година след като започна управлението на третия кабинет на Борисов. Конфликтът обаче беше преди всичко между Волен Сидеров и Валери Симеонов, като първият поиска оставката на вицепремиера, а депутатите от НФСБ свалиха доверието си от лидера на "Атака" като шеф на ПГ на Обединени патриоти.

Освен това Волен Сидеров и Валери Симеонов "кръстосаха проверки" с проверки по морските ни курорти, а в Народното събрание се стигна и до физическа разправа. До този момент в тези отношения лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е заемал позицията на помирител или посредник, като дори шеговито се определи (и снима) като синя каска.

Дълго се водиха и преговорите за явяването на европейските избори отново в коалиция, намеренията обаче се провалиха. За това до голяма степен бе обвиняван Волен Сидеров, който бил настоявал да бъде водач на евентуалната обща листа. Самият Сидеров обаче категорично отрича да е поставял такива ултиматуми. В крайна сметка на 26 май патриотите се явиха поотделно, като най-добър резултат постигна ВМРО, листата на "Атака" събра дори по-малко от Валери Симеонов.

В Обединени патриоти ще разговарят сериозно

В Обединени патриоти ще разговарят сериозно

Джамбазки се закани да съди "Атака" за лъжите и клеветите от кампанията