Искаме президентът Румен Радев за кмет на София и оставка на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов. Това стана ясно от думите на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки пред Нова телевизия.

Според него, "тези от ВМРО не разбират, че 2 г. са управляващи". Слушам Каракачанов как се мъчи да направи нещо, но не може - като не можеш, заминавай си, каза Марешки.

По думите на аптечния бос президентският пост не позволява на човек да свърши нищо, но "аз съм различен и където и да съм, върша много неща и хората могат да са доволни".

Припомняме, Марешки бе кандидат-президент задно с Петър Петров на вота от 6 ноември 2016 г.

Изказването на варненския бизнесмен и лидер на ПП "Воля" по адрес на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов е: "Когато човек направи една роля го пускат за Оскар, на Каракачанов вече му искаме (оставката - б.р.) за цялостно творчество".

Един от неговите депутати, шеф на комисията антикорупция - Емил Димитров (Ревизоро) е протеже, както и този на агенцията (ДАБЧ - Петър Харалампиев - б.р.), който продаваше паспорти, каза Марешки, който бе репликиран от водещата, че не може да се прави сравнение между Петър Харалампиев и Емил Димитров.

Лидерът на "Воля" цитира интервю на председателя на антикорупционната комисия в парламента Емил Димитров, че има двама крупни контрабандисти, но това не може да стане без тези, които ги наблюдават да се правят, че не ги виждат.

"Това поредната далавера на ВМРО ли е - той вижда крупни контрабандисти", запита Марешки. По думите му това не може да стане без тези, които ги наблюдават да се правят, че не ги виждат.

Запитан за покачването на цената на петрола на световните пазари и дали това ще се отрази на цената на горивата у нас, той отговори - "При такава малка разлика на цените на суровия петрол в света не би трябвало да има отражение на цената у нас".

В коментар за думите на Валентин Златев, който управлява "Лукойл" Марешки заяви: "Голяма изненада за нас беше, че Лукойл печелят - те години отчитат, че са на загуба". Според него при обяснението за декларираните загуби на лидера на горивата в страната ни "разковничето е в графата "разходи". Маржът, с който се работи - на колко купува и на колко продава, поясни Марешки.

Той даде пример със своите бензиностанции, че при по-големи обороти са покривани по-големите разходи. Около 1,5 млрд. лв. ми е оборота за м.г.. Стотинка, стотинка и половина печалба - това ми стига. Кучето е заровено в надценката, която си слагат търговците, заяви Марешки.

Той обясни, че ако в предлаганите от финансовия министър Владислав Горанов бележки за разчет на цената на бензина, ако някой сложи 40 ст. марж ще го пребият с колеги. Искат да си слагат златни бензиноколонки, златни дръжки - защо да им плащаме тези разходи. Не се контролират тези разходи, защото става дума за много пари и те формират влияние, смята Марешки.

На репликата, че помагат на ГЕРБ за кворума, той отговори, че помагат защото българският народ ги е изпратил да работят.

Ние ходим на работа и съжалявам, че не осветляваме връзката между ДПС, ОП и ГЕРБ. Патерицата на БСП и ДПС е Каракачанов, заяви Марешки.

Той определи, че в парламента неговата група имала принципна позиция - "Не сме подкрепяли сделката за летище София, нито самолетите". Марешки имаше предвид ремонта на наличните ни изтребители и парите, гласувани от НС за избор на нов тип изтребител.

Марешки скочи, че пенсиите излетели със самолетите на Каракачанов

Марешки скочи, че пенсиите излетели със самолетите на Каракачанов

Каракачанов бърка в джоба на всички българи

Ние даваме пари, хората са недоволни. Комунистите и социалистите в цяла Европа са нула, само в България им се обръща внимание, стана ясно от думите на Марешки.