Дано да няма починали, но най-вероятно ще има онкоболни. Това предположение изказа от парламентарната трибуна лидерът на "Воля" Веселин Марешки във връзка с водата с уран в Хасково.

Припомняме, че от миналата седмица в Хасково е въведена забрана за употребата на вода за пиене и готвене заради повишено съдържание на уран и алфа частици. В тази връзка за изслушване в парламента са извикани регионалните министри на здравеопазването, на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите.

Здравният министър Илко Семерджиев успокои, че риск за здравето на хасковлии няма. От регионалния министър стана ясно, че около 7000 души са засегнати от проблемите с водата.

Няма риск за здравето на хасковлии, успокоява Семерджиев
Обновена

Няма риск за здравето на хасковлии, успокоява Семерджиев

Йончева посочи виновниците Ивелина Василева, Лиляна Павлова, Петър Москов

Говори се за алфа, бета, гама, хората нищо не разбират от това, подчерта лидерът на "Воля". Той настоя да се каже кой е виновен за отровната вода в Хасково или да се създаде временна комисия по този повод.

Джейхан Ибрямов от ДПС пък припомни филма с Джулия Робъртс "Ерин Брокович", където героинята й разследва отровна вода, причинила ракови заболявания на населението.