"Цвета Караянчева е подготвен човек за този пост и смятам, че процедурно ще се справи доста добре. Дали ще и й издържат нервите, ако има много дразнители, не мога да прогнозирам", заяви в ефира на Нова лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Цвета Караянчева е новият председател на НС
Обновена

Цвета Караянчева е новият председател на НС

Спрямо Главчев нямало натиск, Борисов му казал: "Решавай си"

По негово мнение именно това се е случило с Главчев. За Марешки това не е било повод за подаване на оставка. "Има много по-тежки провинения в парламента, за които хората нямат съвест и не си подават оставките", коментира лидерът на ВОЛЯ.

Марешки даде пример с депутата Иво Христов, който нарече българите "дебили".

От "Воля" искат оставката на депутата от БСП Иво Христов

От "Воля" искат оставката на депутата от БСП Иво Христов

Заканиха се да не участват в заседания, в които участва и той

"Ако аз го бях казал това нещо, щяха да ме разкъсат. БСП щяха да ми искат оставката от сутрин до вечер. Тъй като обаче е от тях, дайте да го заметем с нескопосаното "Извинявай", отсече Марешки и натърти, че "Иво Христов е пътник и колкото повече стои в парламента по този нелеп начин, толкова повече негативи ще има за БСП".

По думите на лидера на "Воля" не трябва да се допуска на власт да се върнат тези, които преди три години са били "изгонени".

"Когато се образува истинска алтернатива, тогава ще подкрепим вот на недоверие", заяви Марешки и добави, че към момента "Воля" е единствената алтернатива. "Не ни свързват с корупцията, с приватизацията. В края на мандата ще се окажем пак единствените, които не сме ограбвали българския народ. Хората обаче трябва да спрат да вярват на фалшивите новини, защото като дойдат изборите, ще започнат отново да говорят нелепости", коментира Веселин Марешки.