Бизнесменът Веселин Марешки, който преди време заяви кандидатурата си на предстоящите президентски избори, а и внесе подписка за провеждане на референдум, днес обяви началото на нов свой политически проект - Национално освободително движение.

Пред бюст-паметника на Христо Ботев на площад „Възраждане” в столицата Веселин Марешки подчерта първо значимостта на днешната дата, в която почитаме паметта на онези герои, които са отдали живота си за България и българите, без да търсят дивиденти.

Има нужда от повече такива хора, с такива идеали, които да служат и за пример и възпитание на българския народ, заяви Марешки.

Така той директно направи аналогия към своя политически проект, който като програма си поставял да освободи България и българите от робството на картелите, монополите, корупцията и контрабандата.

Действията на движението Марешки вижда в бъдещето като противопоставяне на „всичко онова, което довежда до лош живот в България”. На картелите, корупцията и контрабандата Веселин Марешки противопоставя ценностите на Националното освободително движение – патриотизъм, професионализъм и почтеност.

Той изрази увереност, че има много българи, които биха подкрепили неговото движение, тъй като има много почтени хора, патриоти.

Но те, според Марешки, са се затворили и водят сами своите битки. „Сами обаче не може, дори и силни хора като мен ни смачкват”, констатира варненският бизнесмен и за втори път в последния месец заяви, че да си патриот това е опасно.

Марешки „призова за обединение на почтените патриоти, за да изгоним поробителите”.

„Националното освободително движение е фронт срещу цялата политическа класа”, заяви още той и посочи, че в получава обаждания от изключително много и интересни хора от цялата страна.
Това, което предстои е точно като апостолите и революционерите – основаване на комитети от град на град, обясни Веселин Марешки.