"Обвинението на прокуратурата не е достатъчно за разплитане на казуса КТБ. Това е много малко от работата която трябваше да се върши", заяви Мартин Димитров от "Нова Република" пред bTV.

Спецпрокуратурата започна да повдига обвинения за КТБ

Спецпрокуратурата започна да повдига обвинения за КТБ

Доказателствата си прокуратурата е събрала в над 1000 тома

Той поясни, че от "Нова Република" са поискали ново международно разследване. "Но не такова, което пише доклади. Ние настояваме за наемане на международна фирма-ловец, която да върне парите обратно и да разкрие замесените. Настояваме от повече от година, но има консенсус между ГЕРБ и БСП това да не се случва. И двете партии не искат проследяване на парите", категоричен е той.

1100 дела срещу длъжници водят синдиците на КТБ

1100 дела срещу длъжници водят синдиците на КТБ

Тяхната цел е спрат осуетяването на събирането

Димитров даде пример със сходни източвания на банки по света, при които са наемани международни разследващи компании и благодарение на тях са възстановени 25-30% от парите.

"Тук са върнати до момента под 5% от парите. Това е провал. Ние от "Нова Република" настояваме тези 30% да бъдат достигнати", заяви Димитров.

Според него е необходимо работата на квесторите в началото, когато бяха направени цесиите и прихващанията, да бъде проверена. Той напомни още, че от дясното обединение настояват синдиците в КТБ да бъдат сменени, заради незадоволителните резултати от работата им.

"Ние държим на машинното гласуване за честност на изборите. Два пъти повече обаче държим на дистанционното електронно гласуване, което като текстове изработиха граждански организации, а ние внесохме", заяви Димитров във връзка с казуса с машинния вот.

Една оферта за машините за гласуване се появи минути преди крайния срок

Една оферта за машините за гласуване се появи минути преди крайния срок

Още не са обявили името на кандидата