Като кандидат-кмет на десницата очаквах с интерес да чуя идеите на моите опоненти от БСП и ГЕРБ за развитието на София в така наречения "Генералски" телевизионен дебат тази сутрин.

Бригадир Аспарухов и Бойко Борисов обаче потвърдиха убеждението ми, че играят в друго състезание, което не е нашето, на всички софиянци.

Ясно стана, че са от един приятелски кръг, в който очевидно тече борба за надмощие. И си пролича, че Бойко Борисов продължава да е зависим от хора като Бригадир Аспарухов. Влизането на такива хора в общината ще означава преразпределение на финансовите ресурси в този кръг, а не работа в интерес на софиянци,

Явно е, че двамата имат общи тайни, които ги правят зависими един от друг. Разкриването на техните отношения, обаче може да бъде само финал на латиноамерикански филм, а не причина за избор.

Това са хора, за които демократичната процедура не означава нищо - тя е просто фасада. Чудя се защо трябваше двама стари приятели генерали да си изясняват взаимоотношенията помежду си в дебат в който трябваше да се покажат решенията за София. Очевидно и двамата имат някакви тайни цели, а София е само средство да ги постигнат.

Аз съм гражданин, открит и мога да отговарям на всички въпроси, защото нямам какво да крия и не съм подвластен на никакви тайни зависимости.

В крайна сметка няма да избираме шеф на тайните служби, а кмет.

За мен целта е София.