Мая Манолова и представители на гражданска платформа Изправи се.БГ подариха символично студени радиатори на предсадетеля на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). От 9:00ч Комисията е насрочила открито заседание за обсъждане искането на Булгаргаз за увеличение на цената на газа за август с 55% до 298лв/МВтч, стана ясно от видео, излъчено в профила на Мая Манолова във "Фейсбук"

От Изправи се.БГ предупредиха за предстоящото шоково поскъпване на газа още преди да стане ясно искането на газовата компания и започнаха кампанията "Подари радиатор на властта" с акция пред Булгаргаз. Тогава активистите предупредиха, че с толкова високи цени на газа и липсата на дългосрочни договори ни чака студена и скъпа зима и много радиатори ще бъдат изключени.

Пред сградата на КЕВР тя заяви, че връчва старите радиатори на енергийния регулатор "за цялостен принос заради скъпото парно и високите сметки на битовите потребители", като тя обвини за тях вече бившето правителство.

Тя попита риторично по-какъв начин правителствата на други развити европейски страни като Германия, Австрия и Италия са уредили отношенията си с "Газпром". Същевременно Мая Манолова заяви, че България също потребява руски газ, но с 30 процента по-скъп.

Валентин Николов: Няма опасност България да остане без газ

Валентин Николов: Няма опасност България да остане без газ

Трябва да се направи анализ на договора с Газпром, защото щетата вече е нанесена