Ще има нов политически ляв проект, той ще бъде широк. В момента се водят разговори с много предимно граждански организации. Това обяви лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в студиото на bTV.

Манолова подчерта, че в проекта ще бъде включена "Изправи се.БГ", но тя няма да е лицето на новата формация. Също така новата политическа партия няма общо в вътрешнопартийните процеси в "партията на Корнелия Нинова", увери Манолова. 

Преди това Мая Манолова коментира липсата на активна държавна политика за компенсация на битовите потребители и на бизнеса, както и адекватна реакция отново на държавно ниво на инфлацията. Манолова критикува и исканията на ГЕРБ да бъдат компенсирани манастири, общини и други публични институции заради цената на тока. По думите на Манолова именно ГЕРБ са създали проблема с приемането на законодателството тези обекти да минат на свободния пазар на електроенергия. 

Припомняме, че политическата кариера на Мая Манолова тръгва именно от Българската социалистическа партия, тя беше един от най-активните депутати на БСП в 40-то и 41-то Народно събрание. Манолова дори бе заместник-председател в 42-рото Народно събрание. През юли 2015 г. бе избрана за Национален омбудсман, заради което тя напуска и БСП. През 2019 г. се кандидатира като независим кандидат за кмет на София, подкрепена от БСП, но губи в избора от Йорданка Фандъкова, ГЕРБ. В последните години бе лидер на гражданско движение "Изправи се.БГ", което влезе в 45-то и 46-то Народно събрание в рамките на коалиция. 

Обявяването на нова формация идва дни след Конкреса на БСП, който не прие оставката, втора поред, на лидера Корнелия Нинова, и бележи сериозно разделение в червените редици.

Андрей Райчев: Нинова постигна служебна победа с поставен резултат

Андрей Райчев: Нинова постигна служебна победа с поставен резултат

Той не вижда как може да се намали напрежението между президента Румен Радев и Корнелия Нинова