Медийната свобода скара депутатите. Левите са против отчета на СЕМ.

Антон Кутев от БСП поиска разпечатките от главния прокурор Иван Гешев по казуса с БНР. Така щяло да стане ясно кой е въздействал върху медията.

В момента главният прокурор Гешев разследва разследване срещу кандидата за прокурор Гешев, смята социалистът. За левия депутат властта не намерила начин за подобряване на медийната среда.

Нямаме развита медийна среда и няма свобода на словото, според съпартиеца му Иван Ченчев. Няма свобода на изразяване в България, убеден е той. Затова левите няма да подкрепят отчета на СЕМ.

БСП видя политически натиск в БНР

БСП видя политически натиск в БНР

Викат Иван Гешев в парламента, за да се заеме със случая

За депутата от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов трябва да се реши проблемът с фалшивите новини. Той обвини червените, че дъвчат свободата на словото, но не дават дефиниция на това що е то свобода на словото. Рашидов се съмнява в класацията, която ни поставя на 111-то място по свобода на словото. Дълбоко не вярвам, че България е толкова назад в свободата, изтъкна той. Свободата на словото е в ръцете на самите медии, допълни Вежди Рашидов.

Велислава Кръстева от ДПС заподозря, че на някого му се иска да има министерство на медиите, но увери, че такова ведомство няма да има. За партията й в здраво общество няма как да виреят фалшиви новини. В крайна сметка докладът на СЕМ за миналата година бе приет от законодателния орган.