Депутатът от БСП Александър Симов видя политически натиск по казуса "БНР".

От трибуната на Народното събрание червеният депутат заяви, че столетницата няма да подкрепи изготвения доклад по казуса "БНР". Медийната ситуация в България не е розова и този казус го доказва, заяви Симов.

Напрежението в БНР може да бъде отдаденo на политическия натиск, по думите на Симов.

Отговорът на ГЕРБ не закъсня. Тома Биков заяви, че очакванията към комисията по казуса "БНР" вероятно са били да излезе и да издаде присъда по случая. Това нямало как да стане и той като председател не се е стремял към това. В тази комисия работихме в конструктивен дух и решенията били взамани с почти пълно единодушие, каза Биков.

Целта на комисията обаче била да проследи процеса и да информира какво се е случило в радиото.

В БНР има не свобода, а свободия, скочи Йордан Цонев

В БНР има не свобода, а свободия, скочи Йордан Цонев

Изявената пристрастност в една обществена медия не трябвало да се толерира

В заключението на доклада било посочено, че отговорност за работата на радиото носи генералният директор, напомни депутатът от ГЕРБ. Генералният директор носи отговорност за тази ситуация в радиото, повтори още веднъж той и посочи, че разпечатките от разговорите нямало да помогнат, а щели да замъглят мъгливата атмосфера.

Според него казусът щял да продължи дълго, но така или иначе вече били предприети действия. Тома Биков се надява Народното събрание да се опита да помогне, а не да навреди и да пречи. Да оставим новото ръководство да се опита да въведе малък ред в БНР, апелира депутатът колегите си.

"Да не си позволяваме да паразитираме по темата", заяви още Биков и призова законотворците да не се упражняват по случая.

Депутатът от БСП Антон Кутев настоя главният прокурор Иван Гешев да бъде извикан в парламентарната зала, за да се заеме със случая БНР, защото временната комисия не се справила със задачите си.

Бившият шеф на БНР заподозря хибридна война от други медии

Бившият шеф на БНР заподозря хибридна война от други медии

Той отрече да е имало спиране на програма "Хоризонт"

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов попари искането на "червените" и заяви, че могат да направят искането си по друга точка от правилника на законодателния орган.

В крайна сметка законотворците приеха доклада за "БНР", изготвен от Временната анкетна комисия.

Припомняме, временната анкетна комисия бе създадена, когато сигналът на държавната медия бе спрян с обяснение за техническа профилактика, но след напрежение заради отстраняване от ефир на журналиста Силвия Великова. Скандалът доведе до отстраняването на шефа на БНР четири месеца, след като той бе избран на този пост от СЕМ.