Депутатите стигнаха почти до бой след разгорещена дискусия, прераснала в скандал.

Повод стана декларация на ГЕРБ, изчетена с остър тон от Цвета Караянчева във връзка със скандала с бюлетините в Костинброд и последните заключения на прокуратурата.

Сидеров не може да ме уплаши, увери Караянчева
Още...

По думите на Караянчева е станало ясно, че случилото се в деня преди изборите е подготвен удар срещу ГЕРБ, организиран от Сергей Станишев, Мая Манолова и ДПС, което е опорочило вота.

Караянчева настоя за отговори на няколко въпроса:
Откъде Мая Манолова е получила информация за печатницата? Кой е съобщил за нередности в печатницата Мултипринт? След колко време Манолова е подала сигнала? Кой е отговорен за изтичане на информация от прокуратурата? Кой е отговорен за разсекретяването на акцията и за появяването й в точно определена медия? Разпитан ли е журналистът Бареков? Кои аргументи накараха председателите на трите управляващи партии - БСП, ДПС и „Атака", да предприемат недопустимото нарушаване на закона в деня на размисъл?

ГЕРБ не заслужават толерантност, обявиха от Атака
Още...

Очакваме отговор на тези въпроси, за да не се допускат подобни инсинуации в бъдеще", заяви депутатката от ГЕРБ.

Призоваваме, продължи Караянчева, в разследването да се включат широк кръг лица и техните показания да станат публично достояние. Защото има едно твърдения, по което има обща политическа оценка - вотът на избирателите на 12 май 2013 година беше съзнателно опорочен.
И резултатът от това виждаме всеки ден в невъзможността Парламентът и създаденото от него по спорен начин правителство  да работят нормално, във възгласите на хората, които вече 125 дни остават на софийските улици за да искат „Оставка". Те са доказателствата за това кой опорочи и подмени вота на българските избиратели, заяви още Караянчева.

Сидеров ни псуваше, възмутен Цветанов
Още...

Последва незабавно искане за лично обяснение от Манолова, което още повече повиши градуса на напрежението.

След като гледахме бившия вътрешен министър и настоящ депутат в ролята на съдия, видяхме и Караянчева в ролята на прокурор, заяви Мая Манолова.
„Яд ви е, че не можахте да пуснете в ход цялата си изборна измама.", посочи Манолова.
Тя припомни, че подготвените 480 хиляди бюлетини не бяха пуснати в употребата, иначе ГЕРБ щяха да са откраднали изборите на хората.

Мой дълг беше да пусна този сигнал, заяви Манолова. По думите й във времето на империята на Борисов и Цветанов не е имало много куражлии да пуснат този сигнал.

Аз не съм съдия, не съм прокурор, но това, което изплака Караянчева от тази трибуна беше „браво, че не ни хванахте как фалшифицирахме изборите." Епохата на Мултипринт приключи, завърши Манолова.

20 пръча от Атака застанаха срещу Караянчева, възмутен Рашидов
Още...

Веднага Караянчева излезе за ответно лично обяснение, при което намеси и името на Атака, заедно с това на ДПС.

Предстоят предсрочни парламентарни  избори  и колкото и да ви е мъчно ще бъдете много по-малко отколкото сте сега. Хората видяха, че Атака и ДПС са едно, заяви Караянчева.

Тук лидерът на Атака Сидеров не издържа и тръгна заплашително към трибуната, където бе Караянчева.

В отговор скочиха и депутати от ГЕРБ да защитят колежката си от евентуално посегателство. Към центъра на залата се втурнаха и от групата на националистите. В същност Сидеров искаше да говори по процедура и след няколкоминутни усилия на председателя Миков страстите се успокоиха и Сидеров получи право да говори.

Нарушавате правилника на НС, оплака се Сидеров на председателя на парламента, след кратко утихване на страстите. Според него Миков бил виновен за „махленската" свада, която провокирала Цвета Караянчева.

Той обвини депутатката от ГЕРБ, че била на партийния конгрес на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, а говорела клевети за националистите. Г-жо Караянчева, вие с г-н Цветанов бяхте на партийния конгрес на този ислямист и му ръкопляскахте, подчерта Волен Сидеров. Срам и позор за вас, ядоса се националистът. Не излизайте повече тук, да срамите тази висока трибуна, призова лидерът на Атака.

Той и депутатите му напуснаха пленарна зала. Гневът му се стовари и върху журналистите, които го попитаха какво се е случило в зала. 800 журналисти сте акредитирани, не виждате ли какво става, изтъкна лидерът на националистите. Защо сте акредитирани толкова хора като не знаете какво става в зала, попита Волен Сидеров.

В същото време горещите страсти в пленарна зала се нажежаваха, което принуди Михаил Миков да даде 15-минутна почивка.

Всичко това се случваше под плаката, който издигнаха по-рано студенти под балкона на парламента: „Не ви ли е срам?".