Менда Стоянова е много изненадана от крайните позиции и пълното отричане на Цветан Цветанов от това, което е било като политика на ГЕРБ, когато той участвал активно в партията. Коментарът си тя направи по отношение на твърденията на бившия втори в ГЕРБ, че е бил буфер на Борисов и сам щял да напусне управляващата партия.

Тя е учудена, изненадана и разочарована от интерювото на Цветан Цветанов, защото именно той бил в най-близки отношения с премиера Бойко Борисов. "Той беше много сериозен фактор в ГЕРБ и той беше човекът, който беше най-близо до господин Борисов. В интерес на истината комуникацията с господин Борисов до известна степен беше монополизирана от господин Цветанов", коментира Стоянова.

Цветанов: И без "Апартаментгейт" щях да напусна ГЕРБ, бях буфер на Борисов

Цветанов: И без "Апартаментгейт" щях да напусна ГЕРБ, бях буфер на Борисов

Той е убеден, че "Републиканци за България" ще влезе в парламента

Тя определи Цветан Цветанов като умен и балансиран човек в решенията, които взима и се опитва да прокара. Менда Стоянова смята, че ако Цветан Цветанов не е споделял ценностите и политиките на ГЕРБ трябвало много по-рано да излезе от партията.

Според нея, ако даден човек е част от един проект, независимо какъв е той, и не е съгласен с хората и политиките, които участват в него, трябва да напусне проекта. Менда Стоянова заяви, че Цветан Цветанов не е споделял с нея дали смята да напусне ГЕРБ или не.

Tя посочи, че "общ политически консенсус" между политическите партии по темата с данъците преди изборите не може да бъде постигнат.

Цветанов очаква членове на ГЕРБ в партията си, хората искат оставка на Борисов

Цветанов очаква членове на ГЕРБ в партията си, хората искат оставка на Борисов

Според Джема Грозданова предсрочни избори са нужни